Gefle-seger efter vändning i Norrlandsderbyt
2016-04-07

Foto Christer Norin

Gefle IF fick revansch på GIF Sundsvall efter två raka förluster i Norrlandsderbyt. Gefle IF vände underläge 0-1 till 2-1 i den andra halvleken. Inhopparen Dioh Williams nickade in segermålet i slutminuterna.

Likt i säsongspremiären fick Gefle IF en tuff start på matchen. Publiken på Norrporten Arena fick se GIF Sundsvall ta ledningen i den 7:e minuten genom Stefan Silva. Efter kombinationsspel mellan Stefan Silva och Robbin Sellin fick Eric Larsson bollen på högerkanten. Larsson spelade snett inåt i straffområdet, där Stefan Silva placerade in ledningsmålet höger om Emil Hedvall.

Gefle IF var något tillbakatryckta efter ledningsmålet, då GIF Sundsvall hade större delen av bollinnehavet, men arbetade sig ur pressen. Målskytten från premiärmatchen, Simon Skrabb, var nära att kvittera på en frispark i den 22:a minuten. GIF Sundsvalls målvakt, Tommy Naurin, slängde sig och styrde ut bollen till hörna. Efterföljande hörna blev tilltrasslad, då Martin Rauschenberg nickade hårt mot målet, men Tommy Naurin plockade bollen.

Sista delen av halvleken jämnade spelet ut sig mellan lagen. Både Gefle IF och GIF Sundsvall hade tendenser till anfall, men lyckades inte skapa något.

GIF Sundsvall fick en tung start på den andra halvleken. Efter bara några minuter blev Robin Tranberg utvisad efter en tackling på Jonas Lantto. Tranberg kom in med sträckt ben och domaren Kristoffer Karlsson visade det röda kortet. GIF Sundsvall behöll trycket trots en man mindre, men efter en stund tog Gefle IF över spelet.

Med stort tålamod i passningsspelet, mot ett tillbakatryckt GIF Sundsvall, började Gefle IF trycka på för en kvitteringsmål. Och målet skulle komma i den 61:a minuten. Johan Bertilsson slog in ett inlägg inne i straffområdet och på bortre stolpen dök Jonas Lantto upp. Lantto vände bort försvararen och spelade bollen bakåt till Anders Bååth som placerade in bollen med en bredsida.

Med fem minuter kvar matchen kom även segermålet. Dioh Williams höll sig framme på ett inlägg från Johan Bertilsson och nickade in segermålet för Gefle IF. Vilket blev slutresultatet.

GIF Sundsvall - Gefle IF 1-2 (1-0)

1-0 (8') Stefan Silva
1-1 (61') Anders Bååth
1-2 (85') Dioh Williams