Gefle körde över Frej
170402 Frejs Adam GradŽn jagar Gefles Piotr Johansson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Viktiga poäng stod idag på spel när bottenkollegan IK Frej besökte Gavlevallen, men någon spänning bjöds det inte på. Gefle visade från minut ett att man var det bättre laget och vann komfortabelt med 3-0. Segern innebär mycket viktiga poäng i jakten på spel i Superettan även nästa år.

Gefle har den senaste tiden haft för vana att inleda matcherna i ett rasande tempo och idag gällde det verkligen att vara med från start för åskådarna på Gavlevallen. När klockan precis tickat förbi minuten spelad bröt sig Piotr Johansson loss på högerkanten och serverade bollen snett inåt bakåt. Vem som var på plats i straffområdet? Ja självklart dök Bajram Ajeti upp och satte distinkt 1-0 till hemmalaget.

Gästerna från norra Stockholm lyckades någon enstaka gång sticka upp med ett anfall men man fick inte mycket tid att hämta andan efter baklängesmålet. Gefle fortsatte hålla greppet om matchen fram tills tjugonde minuten när Frej skapade sina första situationer i straffområdet.

Under andra halvan av halvleken var spelet öppet och båda lagen tog sig ofta fram till sista tredjedelen. Fortfarande var det Gefle som hade greppet och man skapade betydligt farligare chanser än Frej. Efter drygt en halvtimme spelad så kom också 2-0 efter ett par röriga situationer i gästernas straffområde. Först var Ajeti mycket nära att bli tvåmålsskytt men bollen rensades på mållinjen. Istället kunde Hümmet i nästa situation slå in matchens andra mål efter att bollen först blockats två gånger om av Frejspelare.

Gefles spelövertag blev större efter målet och det höll i sig över paus in i andra halvlek där man i inledningen pressade ner Frej ordentligt. 3-0 lät heller inte vänta på sig. Spiken i kistan kom efter att Anton Kralj fångade upp ett inspel och serverade Montiel som enkelt kunde lägga in bollen.

Efter Gefles tredje mål jämnades matchbilden återigen ut men späningen i matchen var borta och Gefle hade bra kontroll i försvarsspelet. Tre nya mycket viktiga poäng till GIF alltså och laget har satt sig själva i ett gynnsamt utgångsläge inför de två sista omgångarna.

Poya var nöjd med hur laget genomförde den viktiga matchen,

Vi är extremt nöjda. Vi visste att det var en tuff match, Frej har visat i höst att de är ett bra lag. Men vi får den starten vi vill ha när vi fyller på med våra forwards precis som vi vill. Efter det gör vi en av de bästa prestationerna i år, vi får ut hela vårt register både i försvar och anfall.

Gefle IF – IK Frej 3-0 (2-0)