Gefle IF utslagna ur Svenska Cupen
2016-03-05

INFÖR - BKGefle IF är utslagna ur Svenska Cupen. Gruppfinalen mot BK Häcken på Bravida Arena slutade med en 4-0-förlust för Gefle IF.

Gefle IF hade en tuff första halvlek mot BK Häcken på Bravida Arena. BK Häcken spelade offensivt, med ett snabbt kortpassningsspel, och hade ett flertal målchanser under den första halvleken. Framför allt Nasiru Mohammed som hade ett friläge, men Emil Hedvall gjorde en fin benparad på skottet.

Gefle IF hade svårt att etablera något tryck mot BK Häcken, men lyckades ett par enstaka gånger komma till några halvchanser. Robin Nilsson hade ett skott strax utanför målramen och både Simon Skrabb och Anders Bååth hade varsitt skott över målet.

Annars var det mycket BK Häcken och i slutet av halvleken kom även ledningsmålet. Nasiru Mohammed spelade fram Paulinho som placera in ledningsmålet i öppet mål. Dessförinnan tvingades Dioh Williams byta på grund av skada efter en duell med Mohammed Abubakari. Tshutshu Tshakasua ersatte honom och bildade anfallspar med Johan Oremo.

Det var fortsatt tungt för Gefle IF i den andra halvleken. Simon Skrabb hade en bra kvitteringschans i inledningen men Peter Abrahamsson räddade hans skruvade skott.

Men BK Häcken hittade tillbaka till sitt spel från första halvleken och utökade till 2-0 genom Paulinho i den 53:e minuten. Efter ett inspel från vänsterkanten kunde Paulinho vände runt i straffområdet och placera in bollen. Några minuter senare small det igen. Alexander Jeremejeff utökade till 3-0 på ett friläge.

Gefle IF var nära på replikera strax efteråt. Inhopparen Tshutshu Tshakasua sprang igenom försvaret och var nära att placera in bollen över Peter Abrahamsson i målet. Istället utökade Paulinho till 4-0 på en djupledsboll. I slutminuterna hade Johan Oremo en ypperlig reduceringschans på ett friläge men placerade bollen utanför stolpen. Gefle IF kom inte närmare och BK Häcken tog sig vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen.

BK Häcken - Gefle IF 4-0 (1-0)

1-0 (43') Paulinho.
2-0 (53') Paulinho
3-0 (56') Alexander Jeremejeff
4-0 (76') Paulinho.

Domare: Mohammed Al-Hakim.