Gefle IF stöttar Brynäs damsatsning

Av Gefle IF
Publicerad 10 januari, 2017

På lördag den 14 januari satsar Brynäs IF på ett nytt publikrekord i SDHL (svenska damhockeyligan) när damlaget möter Djurgården. Bakom rekordförsöket finns också en större satsning på att fler tjejer i distriktet ska få chansen att spela hockey.

– I Gefle IF har vi cirka 300 tjejer som spelar fotboll. Att de ska ha samma förutsättningar att utvecklas som killarna är en självklarhet för oss. Så har vi jobbat länge och det kommer att bli ännu tydligare i framtiden. Så det här initiativet från Brynäs är såklart något vi uppmuntrar, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF.

Gefle IF stöttar rekordförsöket och satsningen på flicksidan bland annat genom att ha sitt elitsatsande damlag på plats för att se matchen. En inbjudan har också gått ut till samtliga flicklag.

– Vi går dit för att vi vill medverka till publikrekordet. Kvinnlig idrott är jätteviktigt för jämställdheten. Kvinnor, ska och bör ha samma förutsättningar som män, både inom idrotten och i samhället, säger Tomas Axlund, huvudtränare i Gefle IF.

– Kul att Gefle IF kliver in och stöttar rekordförsöket! Spännande också att se vad Brynäs och Gefle IF tillsammans kan göra för att lyfta och skapa bättre förutsättningar för tjejer och damer som vill hålla på med fotboll, hockey och idrott i vår region,  säger Johan Cahling, vice klubbdirektör Brynäs IF.

Nytt för i år i Gefle IF är att alla damlagets hemmamatcher ingår i föreningens säsongskort som du köper här.

Läs mer om Super Duper Hockeynight här.

thumb_1920

 

Damer Gefle IF Marknad

Huvudsponsorer