Matchrapport: Gefle IF – Hudiksvalls FF1-2 (0-1)

Lohikangas, Haaranen, Sandlund, Persson, Mårtensson Almevid,
Nilsson, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

I starten av matchen så satsade Hudiksvall på att försöka ta sig igenom på kanterna, något som i den 5e minuten resulterade i 0-1 till Hudiksvall efter en kontring på högerkanten. Gefle hade svårt att komma åt Hudiksvall i början av matchen men efter en kvart så började Gefle kontrollera bollinnehavet mer och mer och försökte skapa lägen. Men udden fanns inte där.

Gefle tryckte på mer offensivt ju längre halvleken led och Tanda hade både en cykelspark tätt utanför mål och ett till skott från snäv vinkel som målvakten räddade. Efter det så hade Gefle även två nickavslut över målet genom Tanda och Haaranen och ett lågt skott utanför av Tanda.

Hudiksvall hotade med kontringar hela första halvlek och precis innan paus var det nära att bli 0-2 till gästerna men McGuire gjorde en spektakulär dubbelräddning.

Ställningen var 0-1 efter första halvlek.

Andra halvlek

I en snöig andra halvlek så började Gefle med en aggressiv press och visade att man ville ha bollen. Gefle hade en handfull avslut och även en boll i nät som vinkades av för offside.

Trots Gefles spelövertag så kom 0-2 för Hudiksvall i den 74e minuten efter ett skott utifrån i det vänstra hörnet. Strax efter 0-2 så kom Lohikangas i den 81a minuten igenom i boxen och sköt in reduceringen till Gefle i bortre hörnet av målet. Hudiksvall hade ett par bra kontringar i slutet men som inte resulterade i någonting förutom en stolpträff.

Slutresultat: 1-2.

Målskytt Gefle:

1-2 81´ Lohikangas

Gula kort Gefle:

82´ Norén

Händelser:

5´ MÅL, Hudiksvall kommer loss på högerkanten och får in en boll lågt mot bortre stolpen som Hudiksvallsspelaren lägger in i mål vilket resulterar i 0-1.

18´ Tanda tar ner en boll i boxen och passar till Melvin som försöker komma till avslut utan att lyckas.

28´ Cykelspark av Grace Tanda som går tätt utanför efter inlägg från höger.

34´ Grace Tanda kommer igenom till vänster i boxen och skjuter ett hårt skott från en snäv vinkel som målvakten räddar.

36´ Grace Tanda med en nick över målet efter en hörna.

40´ Haaranen med en nick tätt över mål efter ett inlägg från Almevid.

42´ Hudiksvall får ett friläge och McGuire gör en fin räddning.

45´ Grace Tanda kommer igenom på en kontring och skjuter utanför mål.

45+´ Hudiksvall får ett jätteläge att göra 0-2 men McGuire gör en spektakulär dubbelräddning.

45+´ Ställningen var 0-1 efter första halvlek.

53´ Gefle har en boll i nät genom Grace Tanda. Men han är dock vinkad för offside.

54´ Nisse Nilsson har ett skott som målvakten räddar.

55´ Gefle får en kontring och Grace Tanda ser att målvakten kommer ut så han försöker lobba bollen långt utifrån men bollen går över.

60´ Gefle får matchens första hörna där Kalabane försöker sig på en konstspark som går utanför mål.

62´ Hörna av Hudiksvall där gästerna får ett läge framför mål men skjuter utanför.

74´ MÅL, Hudiksvall gör mål genom ett lågt och hårt skott i det vänstra hörnet bakom McGuire.

76´ Gefle får en chans och får till en nick på mål som räddas av Hudiksvallmålvakten som står för en akrobatisk insats.

78´ Isaac Rojas står för en cykelspark som går utanför efter en hörna.

81´MÅL! Lohikangas kommer in i boxen och slår välförtjänt in reduceringen till Gefle i bortre hörnet av målet.

83´ Skott av Hudiksvall rakt på McGuire.

85´ Gefle med skott över genom Berggren.

90+´ Hudiksvall får friläge men skjuter i stolpen.