Gefle IF förstärker akademin med ny akademikoordinator

Av Malin Rogström
Publicerad 30 december, 2017

Gefle IF fotboll har kontrakterat Joacim Carlson som koordinator för akademiverksamheten dvs den elitsatsande verksamheten för ungdomar från 16 år och uppåt.

Joacim Carlson har som spelare representerat Gefle IF FF på allsvensk nivå och han har också varit assisterande tränare i föreningens herrlag under åren 2000-2005. Han har även varit tränare i Brynäs, IK Sätra och IFK Gävles damer samt att han varit spelarutvecklare på pojksidan inom Gestriklands fotbollförbund. Joacim har även en roll som tränarutbildare inom förbundet, vilken han kommer att ha kvar. Hans huvuduppgift kommer att vara att se till att det finns en röd tråd genom talangutvecklingen av föreningens unga talanger, stötta akademiledarna samt optimera förutsättningarna kring akademin för ledare och spelare.

Klubbdirektör Pär Lagerström om förstärkningen till akademin:

– Vi är mycket glada över att få med Joacim Carlson i vår akademiverksamhet och att kunna förstärka verksamheten med denna roll är något vi verkligen strävat efter. Joacim har en gedigen erfarenhet av elitfotboll och har utmärkta kunskaper i så väl spelar- som ledarutbildning, vilket gör att vi får goda förutsättningar för att ta vår talangutveckling till en ny nivå.

Välkommen Joacim! Hur känns det att börja här hos Gefle IF?

– Det ska bli oerhört inspirerande och spännande att ta sig an det här uppdraget. Utvecklingen av egna talanger är något jag brinner för och har arbetat mycket med under min fotbollskarriär. På sikt ska vi ha fler spelare som kommer från Gävleborg i såväl Superettan som Allsvenskan.

Varmt välkommen Joacim!

Gefle IF Livekanalen

Huvudsponsorer