Gefle IF föll på tilläggstid
2016-02-20

INFÖR - FTH

Gefle IF förlorade med 1-2 mot FC Trollhättan i Svenska Cupen. På tilläggstid fick FC Trollhättan straff och Agon Beqiri placerade in segermålet.

Matchinledningen var händelsefattig mellan FC Trollhättan och Gefle IF på Edbergs IP. Gefle IF hade större delen av bollinnehavet men hade svårt att skapa målchanser mot FC Trollhättan. Hemmalaget sjönk ner i planen och försvarade sig kompakt. Men efter ett par långa anfall kom ledningsmålet för Gefle IF. Yttermittfältaren Johan Bertilsson rann igenom och placerade in bollen bakom målvakten Markus Mäkinen.

Någon minut efter ledningsmålet hade FC Trollhättans kapten, Josef Daoud, en ypperlig kvitteringschans men missade. Istället var mittfältaren Anders Bååth nära att utöka ledningen strax innan halvtidsvilan. Bååth fick på ett hårt långskott utanför straffområdet, men Markus Mäkinen styrde bollen ut till hörna.

Det var en chansrik andra halvlek. FC Trollhättan började något piggare och Agon Beqiri var nära prickskjuta in kvitteringsmålet utanför straffområdet men bollen strök Emil Hedvalls högra stolpe. Istället kom kvitteringsmålet några minuter senare genom Fredrik Sundström. Oscar Ehner träffade ribban utanför straffområdet och på returen kunde Fredrik Sundström peta in bollen.

Gefle IF kom tillbaka och skapade några farliga målchanser mot FC Trollhättan-målet.
Inhopparen Johan Oremo hade ett skott utanför straffområdet, Johan Bertilsson hade pressat skott efter marken och Anton Lans styrde bollen strax utanför stolpen på en hörna. Även FC Trollhättan skapade målchanser. Agon Beqiris hade en halvvolley som Emil Hedvall gjorde en jätteräddning på.

Slutet av matchen blev händelserik och båda lagen hade bud på ett segermål. Jonas Lantto knorrade en frispark i utsidan av målburen och Anton Lans nickade strax över ribban på hörna. På tilläggstid blev Josef Daoud fälld i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Agon Beqiri förvaltade straffen och placerade in segermålet för FC Trollhättan.

FC Trollhättan - Gefle IF 2-1 (0-1)

0-1 (27') Johan Bertilsson.
1-1 (57') Fredrik Sundström.
2-1 (90') Agon Beqiri.