Gefle IF föll på tilläggstid mot Djurgården
2016-04-10

INFÖR - DIF

Gefle IF förlorade mot Djurgården med 1-2 på Gavlevallen efter ett sent mål av Kevin Walker i den 91:a minuten.

Inför 5042 åskådare tog Gefle IF emot Djurgården på ett soligt Gavlevallen. Med cirka 1500 tillresta Djurgårdssupportrar hade gästerna ett stort stöd i ryggen. Det var även Djurgården som hade de mesta i matchinledningen.  Djurgården hade större delen av bollinnehavet medan Gefle IF var samlade i förvarsspelet. Seon-Min Moon hade en bra chans i den 15:e minuten men målvakten Anderas Andersson gjorde en bra räddning.

Gefle IF arbetade sig ur Djurgårdens grepp i mitten av halvleken men hade svårt att skapa några farligheter. Istället hade Djurgården två farliga målchanser i slutet av halvleken.
Son-Min Moon sköt över på ett inlägg från Daniel Berntsen och Sam Johnson var nära att stöta in ledningsmålet men 0-0 stod sig till halvtidsvilan.

Gefle IF fick en drömstart på den andra halvleken och tog ledningen i den 49:e minuten. Jonas Lantto hittade Simon Skrabb på ett inlägg och Skrabb styrde in ledningsmålet inne i straffområdet. Efter ledningsmålet började Djurgården hitta tillbaka från sitt spel från den första halvleken. Denna gång stod Gefle IF emot bättre och släppte inte till lika många målchanser.

I mitten av halvleken växlade tempot upp och båda lagen skapade flera målchanser. Målvakten Andreas Andersson hittade Simon Skrabb med en snabb utspark. Djurgårdsmålvakten Kenneth Høie sprang ut och försökte sparka iväg bollen men Johan Bertilsson fick tag på bollen och skruvade bollen strax utanför stolpen. Strax därefter var Michael Olunga nära på att kvittera. Bollen damp ner framför Michael Olunga i straffområdet och anfallaren chippade i ribban. Sedan var Jonas Lantto nära att peta bollen förbi Kenneth Høie på ett friläge.

Djurgården, som skapade mängder av hörnor  i matchen, kvitterade på hörna i den 76:e minuten. Kevin Walker hittade Sam Johnson på bortre stolpen och anfallaren nickade in kvitteringsmålet. Slutet av matchen blev ett ställningskrig. Både Gefle IF och Djurgården gick för segern men gästerna drog det längsta strået. Kevin Walker gjorde segermålet i den 91:a minuten på nick.

Gefle IF - Djurgården 1-2 (0-0)

1-0 (49') Simon Skrabb.
1-1 (76') Sam Johnson.
1-2 (91') Kevin Walker