Gefle IF bygger för 2018 och framåt

Av Klara Axlund
Publicerad 7 augusti, 2017

Gefle har under sommarfönstret passat på att utöka truppen med flera spelare och så sent som idag måndag blev det klart med ytterligare en spelare. Karlstad BK:s lagkapten tillika starka mittback Stefan Zarkovic är klar för Gefle då han skrivit på ett 3års kontrakt med klubben.

Zarkovic beskrivs av Gefles tränare Poya Asbaghi som en snabb och stark mittback med en fantastisk karaktär. Klubbdirektör Pär Lagerström ser Zarkovic som en viktig del i det lagbygge som pågår för säsongen 2018 men även framåt och säger;

Stefan är nästa pusselbit i vår långsiktiga satsning med att bygga en stark och välbalanserad trupp många år framåt. Stefan har gjort en kanonsäsong i Karlstad och är dessutom en fantastisk ledartyp som varit lagkapten i år. Vi har aktivt sökt spelare i rätt ålder, rätt spelartyp och med bra ledaregenskaper och i Stefan är vi övertygad om att vi fått precis detta. Efter en tuff säsong känns det extra viktigt att vi även visar fans, publik och partners att vi satsar långsiktigt och jag tycker vi har en riktigt bra stomme till nästa års trupp klar redan nu, säger Pär Lagerström.

Stefan själv berättar att han under sin provträningsperiod med Dalkurd, där Poya då var tränare, fastnade för tränarens ledaregenskaper och ser därför fram emot att få komma till Gefle.

Lagbygget för säsongen 2018 och framåt är sedan tidigare påbörjat då det under förra veckan blev klart att IFK Luleås lagkapten och duktige mittfältare Sebastian Sandlund även han skrivit på ett 3års kontrakt med Gefle. Båda spelarna kommer att ansluta till truppen inför säsongen 2018.

 

 

 

 

Herrar

Huvudsponsorer