Gefle IF bjuder in till kunskapsträff

Av Malin Rogström
Publicerad 20 september, 2017

Gefle IF bjuder in er föreningar i distriktet till Gavlevallen för att lyssna till Sofia B. Karlsson som är utbildningsansvarig för jämställdhet och inkludering på Riksidrottsförbundet/SISU idrottsutbildarna.

Hon har själv idrottsbakgrund och har tidigare arbetat med inkludering i AIK fotboll och jobbat i RFSL med att hbtq-certifiera idrottsverksamheter som gått i frontlinjen för inkludering; Svenska amerikansk fotbollförbundet (SAFF), C More, Kiruna IF och Östersunds FK. Sofia är aktuell med boken ”Stå upp när det blåser” som handlar om hur lagidrottens aktiva kan verka för inkludering, mot homofobi och våld.

Fotbollen och svensk idrott går igenom en förändringsresa där jämställdhet och inkludering är högt upp på agendan.

Mansnormen utmanas och användandet av regnbågssymboler såsom kaptensbindlar och hörnflaggor genererar stora känslor åt olika håll. Sofia B. Karlsson är utbildningsansvarig för jämställdhet och inkludering på Riksidrottsförbundet/SISU idrottsutbildarna och berättar om den förändringsresa idrotten genomgår och om hur språkbruk, symboler och jargong kan vara avgörande för hur våra aktiva mår och utvecklas- i fotbollen och utanför. Sofia berättar också om motstånd som kan uppstå när man står upp för jämlikhetsfrågor och hur det går att hantera det.

DATUM: 23 november
TID: 19.00–20.30
PLATS: VIP-restaurangen, Gavlevallen
Anmälan skickar du till info@geflefotboll.com, ange namn, e-post samt förening/lag.

Varmt välkomna!

#EttBättreGävle Gefle IF

Huvudsponsorer