Gefle föll trots Oremodubbel

Två mål från Johan Oremo räckte inte till poäng för Gefle IF. I första halvleken vände Gefle underläge till ledning, i den andra vände Falkeberg tillbaka till seger.

Det började illa. En försvarsmiss gjorde att Viktor Götesson kunde få en tå på bollen och bli målskytt. Men efter gästernas ledningsmål tog Gefle IF över. Johan Oremo klev förbi en försvarare i kampen om ett Jesper Floréninlägg och nickade starkt in kvitteringen. Samme Oremo brottades senare ner i Falkenbergs straffområde och belönades med en straffspark. Han slog den själv, stensäkert i mål för 2-1 till Gefle.

En strålande avslutning på första halvlek för Gefle och en bra start även på den andra. Gefle spelade bra, hade en fin offensiv och skapade bra chanser. Men trots chanser och bra spel så stod det ändå bara 2-1 när klockan stod på 70 minuter. Och då vände matchen.
2-2 gjorde Falkenberg efter ett skott utifrån i minut 72, 2-3 efter ett närskott 5 minuter senare.
När Gefle satsade framåt i jakten på en kvittering kom sen 2-4 i slutminuterna.

Gefle—Falkenberg 2—4 (2—1)