Gefle föll mot Öster

Öster var numret för stort i matchen mot Gefle på Gavlevallen. Matchen slutade 1—3 (0—2).

Mycket handlade om Piotr Johansson i matchen på Gavlevallen mot Öster på torsdagskvällen. Det var Piotr Johansson som i första halvlek elegant skruvade en frispark över Östermuren o tvingade fram en bra målvaktsparad. Och det var Piotr Johansson som vann bollen och stormade förbi två Österspelare på sin högerkant innan GIF-avslutet räddades.

Men det stannade vid chanser för Gefles del i första halvleken. Målen kom för Öster, båda av Fritiof Björkén

- Det var en känslosam match. Vi börjar matchen bra. Spelarna visar gott mod. Men så hamnar bollen i vårt mål och så är vi där igen, säger Thomas Andersson.

Gefle laddade om för att komma tillbaka i halvlek två. Men det började olyckligt direkt i andra halvlek då Robin Östlind gjorde mål i 51:a minuten.

Tränare Thomas Andersson agerade och iscensatte ett trippelbyte i matchminut 57. Adam Bergmark Wiberg, Rene Makondele och Jepser Björkman kom in på planen och Gefle fick ny energi och det gav resultat. Självklart var det Piotr Johansson som slog hörnan som Rene Makondele nickade in, 64 minuter in i matchen.
Men närmare än så kom inte Gefle.

-Vi gör en chansning och byter tre och så skadar Piotr tån allvarligt så vi får spela som med tio man.

Närmast var Christian Ljungberg som snyggt väggspelade med pigge ABW, men  Ljungbergs skott gick utanför. Även Deniz Hümmet försökte sig på en repris på klassmålet mot Norrby, men hans skruvade skott strök stolpen.

- Jag tycker att alla spelarna gör det otroligt bra idag, mer kan vi inte göra i den här matchen. De jobbar stenhårt, är fulla med energi, jag är imponerad av hur de skakar av sig motgångar. Men så hamnar vi i underläge och då kostar det så in i helsike just nu, avslutar Thomas Andersson.