Försäsongssnack med Niklas Spångberg

Av Klara Axlund
Publicerad 21 februari, 2018

Damlaget är mitt uppe i förberedelserna inför den spännande säsongen 2018 där laget kommer att ta steget upp i division 1. Vi tog ett snack med lagets nya tränare Niklas Spångberg för att höra hans upplevelse av de första månaderna i föreningen. 

Niklas, du har nu varit en del av föreningen i ett par månader, vad är dina första intryck av just föreningen Gefle IF?

Mitt intryck är att det är en bra förening med en fantastisk arena att få möjligheten att träna på. Det finns som i många andra föreningar en ansträngd ekonomi men det är något man jobbar på så mina första intryck är positiva.

Vad har det första månadernas träning handlat om och hur ser du på truppen?

Den första tiden efter ledigheten körde vi mest kom-igång träningar men nu fokuserar vi på speluppbyggnad och hur vi vill försvara oss. Det är en otroligt bra trupp med målmedvetna, ambitiösa tjejer som vill träna hårt så det kommer att bli en oerhörd tuff konkurrens mellan spelarna när det är dags att ta ut ett lag. 

Samarbetet med Tomas och övriga ledare, hur ser du på det?

Samarbetet med Tomas känns jättebra såhär långt, där Tomas har det övergripande ansvaret medan jag kommer att ha ansvar över den individuella spelarutvecklingen. Den övriga organisationen runt laget är bra med Maria som har fysen med hjälp av Ella, Johan som sköter målvakterna, Robert som tillslagstränare, Klara som sköter damernas kommunikation och Susanne som tar hand om det administrativa. Tillsammans kommer vi att kunna resonera oss fram till de bästa besluten för tjejerna.

Vad tror du om lagets chanser i serien 2018?

Det är klart att det kommer att bli en tuff säsong i och med att vi tar steget upp, så det viktiga för oss kommer att vara att jobba hårt i 90 minuter men ska de andra lagen ta poäng mot oss måste de vara mycket bra.

Gefles första träningsmatch för säsongen spelas nu på söndag den 25/2 kl. 15.00 på Ljungbergsplanen i Borlänge mot Kvarnsvedens F19. Men redan på lördag 24/2 spelar ett kombinerat division 1 och utvecklingslag mot Valbo FF hemma på Gavlevallen kl. 14.30. Hoppas vi ses! 

Damer

Huvudsponsorer