Förlustsviten förlängdes i Värmland
170402 Gefles Christian Ljungberg med bollen under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Gefle fortsätter att ha stora problem i årets Superetta. Efter två halvlekar som inleddes med tidiga baklängesmål förlorade man dagens match på Stora Valla mot Degerfors med 2-0.

Trots en jämn matchinledning så blev det tidigt i matchen uppförsbacke för Gefles. Redan efter 11 minuters spel tog hemmalaget ledningen, yttermittfältaren De Bruin dök upp i bortre delen av straffområde och sköt ur snäv vinkel in 1-0 på volley efter ett inlägg från höger.

Efter ledningsmålet så spelade Degerfors avslappnat och hemmalaget hade kommandot om matchen. Gefle å sin sida hade svårt att etablera några längre anfall och chanserna lyste med sin frånvaro. Inte heller hemmalaget skapade särskilt mycket trots sitt spelövertag och första halvlek blev chansfattig. Under denna period av matchen tvingades också Christian Ljungberg utgå på grund av skada vilket givetvis försvårade situationen för Gefles del.

Andra halvlekens inledning blev på ett otrevligt sätt en repris av den första. En jämn matchbild till trots så utökade Degerfors sin ledning nio minuter efter pausvilan. Återigen var det ett inlägg från höger som letade sig fram till De Bruin vid bortre stolpen. Yttermittfältaren hade god tid på sig och satte 2-0 till de rödvita.

Gefle fortsatte ha problem efter målet men lyckades under matchens sista 30 minuter lyfta spelet och visade upp ett bättre offensivt spel. Något reduceringsmål kom aldrig och spänningen uteblev, därmed inkasserade Gefle sin åttonde raka förlust.

Tränare Poya Asbaghi sa så här efter matchen:

Vi visste att det skulle bli en tuff match på förhand men jag tycker att vi inleder helt okej. Tyvärr går vi bort oss på deras ledningsmål och efter det blir vi för ivriga och tappar position i försvarsspelet. Vi får alldeles för långt lag vilket gör att anfallsspelet blir lidande. Det blir ännu tuffare när Ljungberg måste kliva av och vi återigen måste laborera om på det centrala mittfältet. Inne i mitten får vi problem där vi tappar för mycket boll och vinner tillbaka för lite. I dagens fotboll måste man vinna mittfältet och det gör vi inte idag.