Förlust mot Sirius efter fyra snabba mål
2017-03-25

Det blev förlust med 4-0 för Gefle IF i genrepet efter att IK Sirius gjort alla fyra målen på 20 spelminuter i slutet av första och början av andra halvlek. Om en vecka är det dags för seriepremiären mot Frej den andra april.

Eftersom Studenternas är under ombyggnad tog Uppsalalaget emot Gefle IF på ett blåsigt Lötens IP. Det var hemmalaget som var det spelförande laget i första halvlek. Något som dock först gav utdelning i halvlekens sista minut.

- Vi hade problem i första halvlek både med vinden och våra egna beslut och fick målchanser emot oss från första stund, säger Gefles tränare Thomas Andersson. Sista kvarten helt ok vilket gör att det var synd med målet precis i slutet.

I andra halvlek kunde Uppsalalaget avgöra matchen med mål i matchminut 50, 55 och 66.
- Det känns knappt som att vi hinner börja innan det står 3-0. Vi är för utspridda i början och de utnyttjade de hål som vi bjöd på, säger Thomas Andersson.

- Totalt sett får vi alldeles för lite ut av vårt eget spel även om det ska sägas att Sirius gjorde en riktigt bra match.

Hur tänker du nu med en vecka kvar till premiär?
Känslan är som det har varit hela försäsongen. Vi tar några steg framåt och ett bakåt ibland. Vi gjorde en bra prestation förra helgen mot ett allsvenskt lag men inte den här. Vi behöver göra jämna prestationer till och med november och det jobbar vi hela tiden för.

Inga Geflemål i matchen alltså, men som en liten kompensation kan du här se på målet som lagets nyförvärv Deniz Hümmet gjorde för Turkiets U21-landslag igår.