Förlust mot Landskrona i första cupomgången

Av Gefle IF
Publicerad 19 februari, 2017

GIF-AIK 060 230516Gefle IF förlorade med 2-1 borta mot Landskrona i den första omgången av Svenska Cupen.

– Landskrona vinner välförtjänt, säger Gefle IF.s tränare Thomas Andersson. Det märks i den här matchen att vi inte har spelat ihop oss tillräckligt än. Men drar vi rätt lärdomar om det så kommer det bli bättre.

Landskrona hade de hetaste chanserna i första halvlek och Zahui gjorde 1-0 i den 39:de minuten på en välplacerad frispark i August Strömbergs högra kryss. Direkt efter målet hade René Makondele Gefles bästa chans med ett studsande avslut strax utanför stolpen.

-Vi får spela väldigt mycket försvar i första halvlek och det pågrund av att vårt eget bollinnehav blir för obeslutsamt, säger tränare Thomas Andersson. Vi hjälper inte varandra tillräckligt när vi har bollen.

Andra halvlek var mållöst tills det att att Landskrona genom Adi Nadic kunde slå in bollen från nära håll efter en kontring med fem minuter kvar av matchen.

– I andra hade vi mer spel på deras planhalva men inte tillräckligt spetsiga. Vi har en del ”nästan”-lägen, men får försvara mot kontringar och det är också på en sådan som de gör mål.

På övertid reducerade Johan Oremo för Gefles del, framspelad från vänster av inbytte Adam Bergmark Wiberg.

Nästa match i Svenska Cupen spelas på Gavlevallen då Gefle IF tar emot Trelleborg, söndag 26 februari 13:00. Välkommen dit!

Matchfakta:
August Strömberg
Jesper Florén (Adam Bergmark Wiberg 83´), Jesper Björkman, Martin Rauschenberg, Jens Portin
Piotr Johansson, Kwame Bonsu, Jonas Lantto, René Makondele (Albin Lohikangas 88´)
Johan Oremo, Jacob Hjelte (Christian Ljungberg, 69´)

Mål Landskrona: Zahui 39´, Adi Nadic 85´

Mål Gefle: Oremo 90´

Gefle IF Herrar

Huvudsponsorer