Förlust med 2-1 i U21-premiären

Av Gefle IF
Publicerad 21 mars, 2017

Trots ledning i paus så blev det förlust för Gefle i dagens premiär i Superettans U21-serie mot IK Frej. Målen i matchen föll logiskt, Gefles fina första halvlek belönades med ett mål framåt och den dåliga andra straffades med två mål bakåt.

Med en ung elva där det bara var Oremo som var född efter 1997 så tog GIF kommandot inledningsvis. Det resulterade också i ett tidigt ledningsmål, efter femton minuter blev Adam Bergmark Wiberg fri direkt på en utspark från Viktor Frodig i målet. Anfallaren gjorde inga misstag och gav hemmalaget ledningen.

Gefle visade under hela den första halvleken upp fint spel offensivt där man ofta kom runt på kanterna. Men när bollen väl kom in i straffområdet var det ofta tomt. I de centrala genombrottsförsöken lyckades Gefle inte heller på grund av omständighet och dålig kvalité på sista passningen, vilket gjorde att de riktigt heta chanserna uteblev. Bakåt hade GIF inga större problem och Frej hade svårt att skapa några målchanser.

I andra halvlek tappade hemmalaget bort det mesta av det positiva spelet från den första. Dåligt presspel gjorde att laget blev för utspritt i anfallen och inte fick tag på motståndarna i defensiven. Längst fram blev Oremo isolerad och man hade svårt att få upp laget i anfallsspelet. På grund av ett par bolltapp på egen planhalva blev man också av med sin ledning och de tre poängen. Frej utnyttjade situationerna som uppstod med två mål. När ett försök att lyfta fram positionerna gjordes i slutet fanns inte riktigt energin hos hemmalaget och man var aldrig nära att kvittera.

 

Gefle IF

Huvudsponsorer