Förlust i omstarten
2016-07-09

090716-044

Falkenbergs FF vände och vann mot Gefle IF i den allsvenska omstarten. Falkenbergs FF hämtade upp underläge till seger med 1-2 på Gavlevallen.

Viktiga poäng stod på spel när Falkenbergs FF gästade Gavlevallen i den allsvenska omstarten. Både Gefle IF och Falkenbergs FF, med fem respektive fyra poäng inför matchen, hade en tung vårsäsong och ville starta höstsäsongen med seger. Det var något som syndes matchen igenom som var händelserik och innehöll mycket kamp.

Gefle IF fick en drömstart på matchen när Simon Skrabb skruvade in en frispark bakom Falkenbergs FF:s målvakt Otto Martler i den 5:e minuten. Gefle IF hade bud på fler mål under den första halvleken men Falkenbergs FF:s målvakt, Otto Martler, svarade för flera bra räddningar. Anders Bååth hade en dubbelchans efter en hörna och Simon Skrabb testade Martler med ett tungt skott utanför straffområdet.

Även Falkenbergs FF skapade ett par målchanser under halvleken. Bland annat Amin Nazari som hade ett långskott som tvingade Andreas Andersson att sträcka ut. Falkenbergs FF hade även en boll i stolpen när Gefle IF var nära på att göra självmål efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet. Joshua Nadeau nickade på Jens Portin och bollen styrdes i stolpen och ut.

Den andra halvleken startade lika intesivt som i den första halvleken. Gefle IF skapade gång på gång flera målchanser men Otto Martler stod i vägen. Martler gjorde en fin dubbelräddning när Bååth hade ett pressat skott utanför straffområdet och på returen var Simon Skrabb nära att trycka in 2-0.

Istället började Falkenbergs FF arbeta in sig i matchen och skapa målchanser. Amin Nazari hade ett långskott som Anders Andersson styrde ut till hörna. Gästerna skapade även ett par hörnor men utan resultat. Istället kom kvitteringsmålet i den 79:e minuten genom Amin Nazari som nådde högst inne i straffområdet. Tre minuter senare kom även ledningsmålet för Falkenbergs FF. Efter en tillstrasslad situation inne i straffområdet dök Hakeem Araba upp på bortre stolpen och tryckte in ledningsmålet. Vilket blev slutresultatet.