Fantastisk avslutning räckte inte

I 7 minusgrader och snöfall avslutade Gefle idag sin heroiska slutspurt med en seger mot Östersund. Trots tre raka segrar och sju raka matcher utan förlust så räcker det ändå inte till för att nå kvalplatsen.

Första halvlek

Gefle inledde matchen i ett rasande tempo. Direkt på avspark syntes det att man tänkte göra allt i sin makt för att nå kvalplatsen med mycket energi och bra duellspel. Det dröjde inte heller länge innan GIF också tog ledningen. Efter drygt fem minuter bröt Jonas Lantto en passning precis utanför straffområdet och placerade in 1-0 vid bortre stolpen. Vilket lag som ville mest var otroligt tydligt inledningsvis och innan 10 minuter var spelade så hann GIF också göra ett andra mål. Bara ett par minuter efter ledningsmålet forcerade Oremo igenom hemmaförsvaret och gjorde 2-0.

Efter målen vaknade Östersund till och lyfte upp sitt spel rejält. Det patenterade passningsspelet etablerades under längre perioder och man lyckades skapa en hel del anfall. Inte heller ÖFK behövde vänta länge på utdelning när man fick i gång sitt spel. På en hörna från vänster nådde kapten Dyer högst och kunde via Geflespelare nicka in reduceringen.

Målchanser skapades fortsatt åt båda håll och målvakterna tvingades till flera ingripandet. Framförallt Andersson som med inom loppet av tio minuter gjorde tre avgörande ingripanden. GIF-målvakten visade under hela den första halvleken vilken hög nivå han håller. Östersund också dominerade den sista kvarten stort och det blev en nervös väntan på pausvilan för GIF. Tack vare det nämnda målvaktsarbetet och två mittbackar som rensade undan de resterande bollarna så höll man ledningen till paus.

Andra halvlek

Östersund fortsatte trycka på efter halvtidsvilan med ett spelövertag men Gefle jämnade snabbt ut matchen igen. Efter den intensiva första halvleken så kändes det som att tempot och den intensiva händelseutvecklingen skulle lugna ner sig, ganska snabbt skulle det visa sig att GIF ville annat.

3-1 kom efter ytterligare ett samarbete mellan Bertilsson och Skrabb. Den sistnämnde snodde åt sig bollen på vänsterkanten och slog ett fint inlägg mot bortre stolpen där Bertilsson dök upp och sköt snyggt in bollen på volley. Varje gång bollen kom in i straffområdet kändes det farligt och nästa gång man fick en målchans blev det mål igen. Oremo satte sitt andra mål för matchen och Skrabb fick sin andra assist. På ett lågt inspel tryckte Oremo in otroliga 4-1.

Eftersom rapporterna sa att Helsingborg ledde på Olympia så tryckte Gefle på för ytterligare ett mål med vetskapen om att det kunde bli målskillnad som skulle fälla avgörandet. Östersund fick tack vare det ytor, på tilläggstid utnyttjades dessa då Saman Ghoddos satte hemmalagets andra mål för kvällen. Tyvärr höll också Helsingborg undan och vann sin match vilket gjorde att Gefles fantastiska prestation inte räckte till. Därmed blir tyvärr Superettan nästa år för Gefle.