Extra årsmötet tog beslut om att gå vidare med bolagisering

Av Malin Rogström
Publicerad 30 augusti, 2018

Idag, den 30e augusti kl 17.30, höll Gefle IF FF ett extra årsmöte för att fatta beslut om bolagisering av elitverksamheten.

På mötet deltog uppemot 40 röstberättigade medlemmar och beslutet blev enhälligt att gå vidare med styrelsens förslag om att göra tillägget ”Föreningen får bedriva denna verksamhet i idrottsaktiebolag enligt de bestämmelser som beslutats av Sveriges Riksidrottsförbund (RF) och Svenska Fotbollsförbundet (SvFF)” i stadgarna.

En bolagisering förutsätter dock att ett tillräckligt stort kapital lyckas anskaffas under hösten, och börjar i så fall först gälla fr.o.m. 2019.

– Vi är såklart nöjda att medlemmarna valde att stötta vårt förslag att bolagisera och försöka oss på en rejäl satsning. Det har varit en lång process inför detta med planeringsarbete och utredningar. Nu hoppas vi på att vi tillsammans lyckas genomföra detta fullt ut så att vi kan skapa de bästa förutsättningarna för klubben att på sikt utmana fotbollssverige, säger David Norell-Hussein klubbdirektör Gefle IF FF.

Frågor och svar, prospekt samt teckningsblankett finns här!

Livekanalen

Huvudsponsorer