En vinst och två förluster för U-lagen i helgen
2017-03-06

U 16 GIF - Brage 1-2
GIF började matchen bra då de styrde spelet genom ett fartfyllt anfallsspel och bra passningsspel. Det var också så de tog ledningen efter 10 min genom Adam Lassilli som ytterback följde med upp och avslutade ett snyggt anfall. Efter målet tappade GIF fart och Brage kom till några målchanser och fick med sig en straff strax innan halvtid som de också gjorde mål på. Brage tog ledningen precis i början av andra halvlek på frispark. GIF lyckades aldrig resa sig efter det, även om bollen mestadels var på Brages planhalva lyckades inte GIF skapa varken många eller klara målchanser.

U17 GIF - AIK 1-4
GIF fick börja i uppförsbacke då AIK tog ledningen redan i den 3e minuten på en hörna. Efter det fick GIF jobba hårt och lyckades ofta med sitt försvarsspel genom att tvinga till AIK till korta anfall. Det hårda jobbet i försvarsspelet skapade också flera farliga lägen men skärpan fanns inte riktigt där. Skärpa hade dock AIK som gjorde 3-0 efter 30 min. GIF lyckades dock reducera innan halvtidsvilan genom Nahom Zerhu. Andra halvlek startade GIF bra och hade några chanser att kunna göra ett andra mål men det ville sig inte för GIF och AIK gjorde 1-4 med en kvart kvar av matchen.

U19 GIF - Brage 2-0
Det här var en komfortabel seger för GIF som ändå hade svårt att få in bollen i första halvlek. GIF stod för bollinnehavet och chanserna. De hade dock väldigt svårt med att få in bollen i första halvlek och samtidigt som Brage hade någon målchans var matchen fortfarande öppen inför andra halvlek. Den andra halvleken var den första lik med övertag GIF. Det var Melvin Mårtensson-Almevid som gav GIF ledningen i andra halvlek med ett välplacerat skott i början av andra halvlek. Jakob Lindqvist nickade in en hörna till 2-0 med tio minuter kvar och matchen var klar.