Efterlängtad trepoängare
2016-07-18

glada gifare

Gefle IF tog en efterlängtad seger när Kalmar FF besegrades med 4-2 på Gavlevallen under måndagen. Det var Gefle IF:s andra seger för säsongen.

Det var Kalmar FF som öppnade matchen starkast men det var Gefle IF som gjorde målen på Gavlevallen. I den 7:e minuten befann sig Johan Oremo inne i straffområdet och petade in ledningsmålet för Gefle IF. Tio minuter senare presenterade sig även Johan Bertilsson i målprotokollet. Kalmar FF:s målvakt, Ole Söderberg, kunde inte hålla Simon Skrabbs skott och Johan Bertilsson petade in returen inne i straffområdet.

Kalmar FF kom tillbaka och skapade ett flertal målchanser. Mittbacken Joshua Nadeau räddade en boll på mållinjen efter ett inspel, Viktor Elm hade ett volleyskott som tvingade Andreas Andersson att styra ut bollen till hörna och Rasmus Elm hade en farlig chipp. Det skulle dock dröja till den 31:a minuten innan reduceringsmålet. Efter ett inspel från Viktor Agardius kunde Romario peta in reduceringen i öppet mål. I samma stund tvingades Johan Oremo till ett byte på grund av skada och Jacob Hjelte ersatte honom.

Slutet av första halvleken växlade Kalmar FF och Gefle IF chanser med varandra. Johan Bertilsson hade ett friläge, fint framspelad av Jacob Hjelte, men Ole Söderberg gjorde en fin benparad. Istället kvitterade Ismael Silva Lima, med ett långskott i högra stolproten, för Kalmar FF strax innan halvtidsvilan.

Likt den första halvleken kom Kalmar FF ut med ett bra självförtronde och hade större delen av bolleinnahavet. Kalmar FF pressade tillbaka Gefle IF men utan att skapa några målchanser. Gefle IF spelade sig ur pressen och på en omställning hittade Jesper Florén fram till Johan Bertilsson på bortre stolpen. Bertilsson klippte till på volley men Ole Söderberg gjorde en fin reflexräddning på mållinjen.

Kalmar FF hittade tillbaka i spelet och skapade ett par farliga målchanser i mitten av halvleken. Via ett inspel från Viktor Agardius dök David Elm fram och testade Andreas Andersson från nära håll. Andreas Andersson gjorde en reflexräddning och styrde upp bollen i ribban och ut, Rasmus Elm hade ett tungt långskott och Jonathan Ring avslutade högt över målramen.

Mitt i Kalmar FF:s press tvingades Viktor Agardius lämna matchen på grund av skada och Kalmar FF tvingades spela med en man mindre i slutskedet. Det medförde att Gefle IF kunde etablera tryck och i den 79:e kom ledningsmålet genom Jacob Hjelte på nick. Det var hans första allsvenska mål i Gefle IF. Med tre minuter kvar så punkterade Simon Skrabb matchen med sitt 4-2-mål.