Dunderskottet från Ullström fastställde 3–0 vinst för damerna

Av Gefle IF
Publicerad 25 mars, 2017

Under fredagskvällen tog Gefledamerna emot division 1-laget IFK Östersund för säsongens 5:e träningsmatch.

Gefle inleder starkt med mycket spel på den offensiva planhalvan och skapade därigenom flera fina målchanser. Gästerna lyckades dock hålla tätt bakåt men i den 25:e matchminuten gör så Gefle sitt första mål för matchen, detta genom Mathilda Henriksson efter ett fint förarbete av Elin Björklund. Innan domaren hann blåsa av den första halvleken gör Gefle även 2–0 genom Jessica Westrin på nick efter en fint slagen frispark från Anna Björklund.

Inledningen av den andra halvleken var mer jämn än första halvlek vilket resulterade i ett mer böljande spel. Med fyra byten i den 60:e minuten fick Gefle åter tillbaka energin vilket gjorde att de kunde ta över spelet igen. Inhopparen Wilma Ullström var inte sen med att visa prov på den energin då hon satte slutresultatet 3–0 efter ett dunderskott i den 61: a minuten.

  • Frida kastade ett inkast till Jessica som hon bröstade ner, då kunde jag sätta ett volleyskott över målvakten berättar målskytten Wilma Ullström.

Gefle avslutar starkt men några flera mål blev det inte denna fredagskväll och matchen slutade därmed 3–0.

  • Jag är nöjd med prestationen och tycker att vi får ut mer av vårt spel jämfört med i matchen mot Gimo, summerar tränaren Tomas Axlund.

Nästa match för damerna spelas söndagen den 2 april mot NorrHam i Ockelbo kl.16.00. Detta är den första gruppspelsmatchen i DM.

 

Matchfakta:

Gefle IF – IFK Östersund 3–0 (2–0)

1-0 Mathilda Henriksson 25´

2-0 Jessica Westrin 44´

3-0 Wilma Ullström 61´

 

Hanna Sundin

Johanna Korssell (Clara Engstrand 83´), Anna Björklund, Lise Lotte Ronnerfors, Kajsa Erihn (Frida Larsson 60´)

Mathilda Henriksson (Wilma Gavlén 60´), Ebba Gavlén, Elin Björklund (Julia Planeskog 60´) Clara Engstrand (Wilma Ullström 60´)

Jessica Westrin, Felicia Sandin

Damer

Huvudsponsorer