DM-GULD till Gefle
2017-08-02

Efter två finalförluster fick Gefle äntligen sitt DM-guld, detta när man besegrade Valbo FF med 4-0.

Under tisdagskvällen spelade Gefle DM-final mot gästande Valbo FF, en match där Gefle tog kommandot från start och skickade in ledningsmålet redan efter 10 minuter spelade. Det var Elin Bälin som gjorde Gefles 1-0 mål genom en snyggt slagen frispark. Gefle fortsatte att trycka på och Ljusnematchens fyramålsskytt tillika lillasyster Bälin, Lina gjorde 2-0 i minut 32. Gefle fortsatte att skapa målchanser halvleken ut men några fler mål blev det inte innan domaren blåste av för pausvila.

• Jag är nöjd med spelet i den första halvleken men kan tycka att vi får för korta anfall i matchinledningen. När Lina kommer in efter 20 minuter får vi fast bollen och därmed skapar vi förutsättningar till längre anfall och ett mer kontrollerat anfallsspel, säger tränare Tomas Axlund.

Det spel Gefle visat prov på i tidigare matcher med fina passningskombinationer och ett variationsrikt anfallsspel bevisade laget, i den andra halvleken, att de behärskar. Det offensiva tryck hemmalaget skapade gjorde att Gefle kunde göra både 3-0 och slutresultatet 4-0. Målen gjordes av forwarden Jessica Westrin.

Med minuten kvar att spela ställde avbytare, tränare samt spelare som tillhör truppen men som inte kom till spel i matchen upp sig vid avbytarbåset, till publikens applåder sprang de vid avblåsning in på planen för att fira Gefles första DM-guld.

• Jag känner stor glädje för det här DM-guldet, avslutar Axlund.

Extra beröm till Elin Bälin, Gabrielle Wågström och Lise-Lotte Ronnerfors.

Härnäst väntar träningar på naturgräs för att få bästa möjliga uppladdning inför helgens bortamatch mot starka hemmalaget Iggesunds IK. Matchen spelas på Movallen i Iggesund lördag 5/8 kl. 14:00.

Gefle IF - Valbo FF 4-0 (2-0)

1-0 Elin Bälin 10´

2-0 Lina Bälin 32´

3-0 Jessica Westrin 71´

4-0 Jessica Westrin 81´