Distansskott avgjorde för Dalkurd

Av Gefle IF
Publicerad 29 april, 2017

Gefle IF förlorade på lördagen bortamatchen mot Dalkurd med 3-0 efter att två av målen skjutits in från distans i den första halvleken. 

Dalkurd tog kommandot direkt i inledningen av matchen och Ahmed Awad sköt in 1-0 från distans efter 14 minuter. Ett mycket spelskickligt Borlängelag kunde också utöka sin ledning en kvart senare med ännu ett skott utifrån, den här gången av Rawez Lawan.

Christian Ljungberg och Deniz Hümmet hade Gefles bästa chanser i första halvleken, Ljungberg med ett skott som precis tippades bort av Dalkurds målvakt och Hümmet sköt precis över efter ett inspel snett inåt bakåt.

– Det är en lurig match på förhand och vi gör den ännu lurigare, säger tränare Thomas Andersson. Det blir svårt när vi hamnar i underläge så tidigt. Det är två möljligheter till anfall som sen vänder till mål för dem.

Andra halvlek blev spelmässigt jämnare med chanser för Gefle från både Jonas Lantto, Deniz Hümmet och Jesper Florén. Ändå var det Dalkurd som avgjorde med sitt tredje mål av Heradi Rashidi efter att ha fått bollen till sig inne i Gefles straffområde.

– Jag tycker att vi lyckas flytta upp spelet i andra halvlek och har också några avslutade anfall men efter 3-0 är det svårt att få ett bra resultat i matchen och det blir en tung förlust idag, säger Thomas Andersson.

Piotr Johansson skadades i ryggslutet i början av andra halvleken och ersattes av René Makondele.

Gefle får ta nya tag, närmast i hemmamatchen mot Falkenberg måndagen den 8 maj.

Matchfakta:
August Strömberg
Jesper Florén, Martin Rauschenberg, Anton Lans, Albin Lohikangas
Piotr Johansson (René Makondele 58´), Jonas Lantto, Kwame Bonsu, Christian Ljungberg
Johan Oremo, Deniz Hümmet.

Avbytare; Victor Frodig, Tshutshu Tshakasua, Jesper Björkman, Adam Bergmark Wiberg, Jacob Hjelte, René Makondele, Adrian Bjelkendal Haaranen.

1-0 Ahmed Awad 14´
2-0 Rawez Lawan 29´
3-0 Heradi Rashidi 58´

Herrar Livekanalen

Huvudsponsorer