Delad poäng mot IFK Norrköping
2016-08-13

130816-033

Förra mötet slutade med en 2-0-seger för IFK Norrköping. Under lördagen delade lagen på poängen efter 0-0 i en händelserik match på Gavlevallen.

Det var ett offensivt IFK Norrköping som kom till spel på Gavlevallen. Direkt från start kopplade gästerna greppet och tryckte tillbaka Gefle IF som var kompakta i försvarsspelet. Trots bollinnehav hade IFK Norrköping svårt att skapa målchanser men Daniel Sjölund en farlig nick efter en hörna.

Mitt i gästernas press fick Gefle IF ett par snabba omställningar som kunde resulterat i ett ledningsmål. Framför allt när högerbacken Jesper Florén bröt in från högerkanten, fintade bort Filip Dagerstål och skruvade bollen tätt Michael Langers högra stolpe.

IFK Norrköping fortsatte att trycka på i slutet av halvleken och var ytterst nära att ta ledningen. Efter ett kombinationsspel mellan Andreas Blomqvist och Linus Wahlqvist fick Sebastian Andersson bollen via ett inspel och avslutade från nära håll. Andreas Andersson räddade men bollen dansade på mållinjen. Jesper Florén hann precis och rensade undan bollen - och 0-0 stod sig till halvtidsvilan.

Likt matchinledningen i den första halvleken kom IFK Norrköping ut starkt. IFK Norrköping hade ett par avslut efter några minuter men utan att träffa målet. Gefle IF fick ett par omställningar som var farliga. Simon Skrabb hade ett skott från distans som tvingade Michael Langer att sträcka ut och styra bollen ut till hörna. Även Johan Oremo hade en cykelspark några meter utanför stolpen.

Gefle IF och IFK Norrköping fortsatte att växla målchanser med varandra ju längre matchen gick. Kwame Bonsu sprang sig loss och hade ett skott utanför målramen, Jens Portin rensade undan bollen på mållinjen efter en hörna och Sebastian Andersson hade ett pressat skott som Andreas Andersson styrde ut till hörna.

Trots målchanserna fick Gefle IF och IFK Norrköping dela på poängen på Gavlevallen.