Damlaget: Inför DM i veckan

Av Gefle IF
Publicerad 12 april, 2016

untitled

Den här veckan drar tävlingssäsongen igång på riktigt för damlaget. Det är gruppspelet i DM med match först mot IK Sätra på onsdag och sedan Hille IF på söndag.

Tränaren Tomas Axlund inför veckans gruppspelsmatcher i DM:

Hur har försäsongen varit och hur känns truppen?

– Vi är mycket nöjda med våra förberedelser och truppen ser ut att övervintrat på ett bra sätt. Spelarna ser spelsugna ut och det märks att tävlingsmatcherna börjar på onsdag.

Hur ser en tävlingsvecka ut för damlaget?

– Vi kommer att träna tre pass fotboll i veckan plus match. Veckans fyspass lägger vi in på lämplig dag, så totalt blir det fem aktiviteter precis som vanligt. Vi kommer också att bidra med spelare till Division 3 laget och dessa matcher går mitt i veckan.

Som nykomlingar i division 2 är det något särskilt ni fokuserat på i träning inför denna säsong?

– Vi har ett grundspel som fungerat bra tidigare säsonger och det utgår vi ifrån även i år. Vi har fokuserat mycket på att förbättra det offensiva spelet och förhoppningsvis får vi se prov på detta redan i matchen på onsdag.

Det är andra säsongen nu som Gefle If har ett damlag – hur skulle du beskriva Gefle IF:s damlag?

– Vi har som mål att skapa en utvecklande miljö där vi genom fokuserade prestationer försöker nå goda resultat. Det är ett ungt damlag med väldigt träningsvilliga tjejer och målsättningen är att utveckla spelet och spelarna i Division 2 kommande säsong.


Gruppspelet i DM:

  • Onsdag 13 April: IK Sätra – Gefle IF på Träffens IP. Avspark 19:30.
  • Söndag 17 april: Gefle IF – Hille IF på Gavlevallen. Avspark 11:00.
Damer Gefle IF Tipselit U17

Huvudsponsorer