Damlaget: 4-1-seger mot Edsbyn

Av Gefle IF
Publicerad 27 april, 2016

_MG_1068

I den sista träningsmatchen inför säsongen 2016 åkte Gefle IF:s damlag än en gång till Hälsingland för att möta Edsbyn på Öns IP. Det blev en komfortabel seger för Gefle IF  med 4-1.

Edsbyns IF bjöd verkligen upp till kamp och visade upp ett mycket bra omställningsspel. Ett tidigt ledningsmål borde gett Gefle momentum, men tyvärr lyckas de inte behålla farten.

– I den andra halvleken hanterar vi motståndet på ett bättre sätt och vi avslutar träningsmatchperioden med framåtanda, säger tränare Tomas Axlund.

Matchfakta:

Edsbyns IF – Gefle IF 1-4 (1-2)

Målskyttar: Wilma Gavlén, Lina Bälin, Emma Måhlén och Anna Björklund.

Extra beröm till Clara Engstrand och Elin Björklund.


Tränarens tankar inför premiären nu på lördag:

– Vi har övervintrat på ett bra sätt och nu återstår bara några träningar innan vi gör en efterlängtad premiär i division 2.

– Vi ser verkligen fram emot säsongen 2016 och närmast väntar en svår bortamatch mot Stensätra IF.

– Stensätra har lyckats bra i flera inomhuscuper i vinter och de är även obesegrade i DM. Vi vet att de har fin statistik hemma på Skogsvallen och det blir spännande att se hur vi kan hantera naturgräs och motstånd.

– Vi är nöjda med våra förberedelser och förutom en armbågsskada på Wilma Ullström så är alla spelare friska och därmed uttagningsbara till helgens premiär.

Nyförvärv: Jennifer Wiker (Nora/Pershyttan), Linn Haglund (Alnö IF), Ida Pettersson (Tierps IF), Elin Bälin (Tierps IF) och Helin Unal (Gefle IF F17)

Förluster: Dua Maxhuni (slutat), Jeni Johnson (Gefle IF division 3), Frida Pettersson (Gefle IF division 3) och Trine Wahlberg (Gefle IF division 3)

Damer Gefle IF Tipselit-U19

Huvudsponsorer