Damerna i fortsatt serieledning
2017-05-27

Under torsdagskvällen spelade damerna sin femte omgång i damer division 2 när man mötte Stensätra IF på bortaplan. Efter en snyggt slagen straff av Elin Bälin i minut 38 vann Gefle matchen med 1–0 och är i och med vinsten i fortsatt serieledning.

I inledningen av matchen var Gefle det spelförande laget men Stensätra IF som historiskt varit starka på sin hemmaplan släppte inte till några större målchanser för gästerna. Efter att Stensätras duktiga målvakt Anna Holmgren dragit ner Gefles forward Jessica Westrin i straffområdet blåste domaren straff och Elin Bälin klev fram. Straffen satt i den vänstra stolproten och Gefle tog därmed en 1–0 ledning i matchen. (Straffen kan du se på Gefles IF:s Instagram) Minuter efter straffmålet blåste domaren av den första halvleken med resultatet 0–1.

• Jag är nöjd med vår första halvlek där jag tycker vi har bra kontroll över händelserna, säger tränare Tomas Axlund.

I den andra halvleken var det återigen Gefle som hade det mesta av spelet men som tidigare nämnt är Stensätra ett starkt lag på hemmalag och matchen slutade därför 1–0 till Gefle.

• Vi lyckas, efter en ganska händelsefattig andra halvlek, hålla undan och vinna över mycket svårslagna Stensätra IF. Vi är mycket glada över dessa tre poäng på Skogsvallen då vi vet hur starka de är på sin hemmaplan, avslutar Axlund.

Extra beröm till Ebba Gavlén, Elin Bälin och Mathilda Henriksson.

Efter fyra matcher på tretton dagar så kan laget se tillbaka på fina prestationer där spelarna har hanterat belastningen på ett bra sätt. Nu laddar de batterierna några dagar för att sedan ta emot IF Team Hudik hemma på Gavlevallen på fredag 2/6 kl. 20:00. Välkomna!