Dags för hemmamatch!
2019-06-07

Imorgon lördag 8 juni kl 16.00 är det äntligen dags för hemmamatch på Gavlevallen igen. Gefle tar emot Sollentuna som kommer stärkta av en stark seger med 6-0 mot Sylvia i förra omgången. Markus Löf fick i vanlig ordning en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Hej Marcus! Förra helgen blev det en 1-0 förlust uppe i Umeå mot Umeå FC. Vad är dina analyser efter matchen?

Första halvlek känns lite trevande och Umeå har en del långa perioder av bollinnehav. I det samlade försvarsspelet är vi kompakta och kan avstyra de flesta försök till genombrott. Vi är inte helt tillfreds med presspelet samt att vi inte riktigt tar tillvara på de omställningslägen som ges. I minut 15 drar Umeå på sig en frispark som Sebastian slår i insidan av stolpe och går bakom målvakten och ut. Små marginaler som den här gången är till Umeås favör. Efter 30 minuter tar Umeå ledningen och behåller den in i paus.
I paus pratar vi om presspelet och att flytta fram fler spelare högre upp banan.
Vi skaffar oss högre utgångspositioner i både försvarsspelet samt i anfallsspelet vilket gör att vi närmar oss Umeås straffområde mer än i första halvlek. Sista 25 minuterna så driver vi på och har bra tryck i spelet. Vi skaffar oss några riktigt heta målchanser från fasta situationer och två distansskott som går precis utanför.
Efter att analyserat matchen tillsammans så har vi pratat om hur vi kan skaffa oss lite bättre vinklar i anfallsspelet. Vi tar även med oss att vi klarar av försvarsspelet mot ett väldigt bra lag samt att vi kan driva matchen i långa stunder i andra halvlek.

Nu väntar Sollentuna hemma på lördag. Hur går tankarna? Vad har ni för bild av Sollentuna?

• Vi mötte Sollentuna under försäsongen och spelade 1-1 mot dem. När vi summerade försäsongen så tyckte vi att Sollentuna var det bästa laget vi mött bortsett från Allsvenska GIF Sundsvall. I den matchen så startar vi piggt men Sollentuna tar över mer och mer och 1-1 är kanske inte helt en bild som stämmer överens med hur matchen såg ut.
    I seriespelet har Sollentuna blandat och gett. Trots resultaten så har de starka prestationer bakom sig och skapar alltid många målchanser med sitt offensiva spel. I deras senaste match vann de med imponerande 6-0 mot Sylvia som har gått väldigt starkt.
    Utifrån de matcher som jag sett under året så är det ett lag som flyttar fram väldigt många spelare högt upp i banan. Det betyder att vi behöver vara väldigt kompakta i försvarsarbetet. I andra riktningen så ger det möjligheter att utnyttja deras höga utgångspositioner i omställningsspelet.
    Klarar vi av att ha balans i laget när vi går framåt och ett koncentrerat försvarsarbete så skapar vi oss goda möjligheter till att ta poäng.

Hur har träningen sett ut denna vecka?

• I och med att slutet av maj och inledningen av juni har varit väldigt påfrestande med långa bussresor (Karlstad & Umeå) och tuffa matcher (3 på 9 dagar) så har spelarna fått lite extra luft i schemat för att få chansen att återhämta sig främst mentalt och fysiskt.
    I måndags stod egen återhämtning på schemat följt av ledig tisdag. I onsdags tränade vi på med lite högre belastning och sedan tränade vi två pass med taktiskt inslag inför lördagens match.

Finns det några avbräck i truppen inför Sollentuna?

• Just nu så är det bara Sebastian Sandlund som missar matchen på grund av avstängning.