Bortaförlust mot IFK Norrköping
2016-07-23

INFÖR - IFK N

Gefle IF kunde inte rubba hemmastark IFK Norrköping och förlorade med 2-0 på Östgötaporten under lördagseftermiddagen.

På ett soldränkt Östgötaporten tog IFK Norrköping emot Gefle IF inför 5779 åskådare. IFK Norrköping satte full fart i matchinledningen och pressade tillbaka Gefle IF som var disciplinerade i försvarsspelet.  Trots stort bollinnehav hade hemmalaget svårt att luckra upp Gefle IF:s försvar. IFK Norrköping lyckades ändå skapa två halvchanser när David Moberg Karlsson hade skruvat distansskott och Sebastian Andersson nickade strax ovanför ribban.

Gefle IF lyfte upp spelet i mitten av halvleken och hade ett par inspel från kanterna samt två hörnor men utan resultat. Istället, på en snabb spelvändning, kom IFK Norrköpings ledningsmål genom Daniel Sjölund i den 29:e minuten. Christoffer Nyman spelade fram Sjölund som placerade in ledningsmålet inne i straffområdet. Strax innan halvtidsvilan lyckades Gefle IF skapa två målchanser. Johan Bertilsson hittade fram till Simon Skrabb som avslutade i utsidan av målburen och Johan Oremo hade ett avslut inne i straffområdet.

Gefle IF kom ut starkare i den andra halvleken och var centimeter ifrån att kvittera efter bara några minuter. På en frispark från Skrabb kom Oremo högst i straffområdet och nickade strax utanför stolpen.

IFK Norrköping utökade ledningen till 2-0 genom Andreas Blomqvist istället. Mittfältaren skruvade in bollen bakom Andreas Andersson i Geflemålet. Det skulle bli tyngre för Gefle IF efter målet. Mittbacken Anton Lans tacklade olyckligt David Moberg Karlsson utanför straffområdet och domaren Andreas Ekberg visade rött kort.

Gefle IF lyckades trots en man mindre hålla nere siffrorna och Andreas Andersson gjorde ett par räddningar. Framför allt på Christoffer Nymans nick som gick vid stolproten men Andersson styrde ut bollen till hörna. IFK Norrköping skapade ytterligare ett par halvchanser i slutet men matchen slutade 2-0.

IFK Norrköping - Gefle IF 2-0 (1-0)

1-0 (29') Daniel Sjölund.
2-0 (56') Andreas Blomqvist.