Matchrapport: BK Forward – Gefle IF 4-2 (1-1)

Domare: David Almgren
Startuppställning Gefle IF: McGuire, Norén, Kalabane, Lohikangas, Mattsson, Haaranen, Sandlund, Ranera, Faiqi, Rojas, Tanda

Sammanfattning

Första halvlek

Gefle började matchen bra och var det bollförande laget medans BK Forward fokuserade på att stänga igen ytorna framför backlinjen.

Det första skottet på mål i matchen hade Iu Ranera när han drog på från distans. Men detta räddades.

1-0 BK Forward (22´) Det var hemmalaget som tog ledningen efter att Gefleförsvaret lämnat stora ytor åt Rasmus Engström som i straffområdet skickade in bollen i nätmaskorna.

1-1 Gefle IF (32´) Gefle fortsatte mala på framåt och lyckades replikera endast tio minuter senare genom Iu Ranera som pressade fram ett misstag från hemmaförsvaret och kunde från nära håll trycka in kvitteringen.

Slutet på den första halvleken var jämn med lägen åt båda hållen men resultatet i halvtid blev 1-1.

Andra halvlek

2-1 BK Forward (52´) Bara ett par minuter in på den andra halvleken så lyckades Rasmus Engström sätta tvåan för hemmalaget efter en kontring på vänsterkanten.

Målet betydde en stor uppförsbacke för Gefle som började spela allt mer offensivt i jakt på ett kvitteringsmål vilket gav ytor som ledde till en rad farliga kontringar för BK Forward. Men Jake McGuire som hade mycket att göra gjorde en del fina räddningar.

3-1 BK Forward (77´) Gefle straffades på en kontring då Josef Ibrahim sköt in något som såg ut att vara spiken i kistan.

Tränaren Marcus Bengtsson bytte in Julio Fernandes, Ibrahim Alhassan och Måns Berggren för att försöka få kontakt i matchen igen.

3-2 Gefle IF (86´) Chanser för Gefle saknades inte i denna match och tillslut lyckades inhopparen Julio Fernandes slå en hörna till den andra inhopparen Ibrahim Alhassan som enkelt kunde nicka in reduceringen för Gefle.

4-2 BK Forward (88´) Gefles nytända gnista försvann väldigt fort efter att Laurence Bell i hemmalaget bara två minuter senare skickade in ett mål som släckte Gefles hopp helt om poäng denna dag.

Slutresultatet blev en 4-2 förlust.

Målskyttar Gefle IF
(32´) Iu Ranera
(86´) Ibrahim Alhassan, Assist: Julio Fernandes

Gula kort Gefle IF

Byten Gefle IF
72’ Haaranen ut, Fernandes in
79’ Norén ut, Berggren in
80’ Mattsson ut, Alhassan in