Avancemang i DM för damerna
2017-04-17

Det blev en 4–0 vinst för damerna under annandagen då laget mötte Skutskärs IF FK i en direkt avgörande DM-match hemma på Gavlevallen.

Matchinledningen präglades av ett anfallsglatt Gefle där mycket av spelet skedde på offensiv planhalva. Skutskär lyckades dock hålla emot där duktiga målvakten Towa Blanck räddade flertalet bollar. Det skulle dröja till den 39: onde matchminuten innan Gefle kunde göra 1–0, detta genom inhopparen Glory Amalaha, samma Amalaha utökade, fyra minuter senare, till 2–0 och kort därefter blåste domaren av första halvlek.

I andra halvlek fortsatte Gefle sitt offensiva spel men lyckades inte riktigt som i den första halvleken. Ett mycket fint anfall med förarbete av Anna Björklund och Wilma Gavlén ledde fram till Gefles 3–0 mål signerat Wilma Ullström i den 66:e minuten. Strax innan domaren blåser av matchen hinner även Gefle utöka sin ledning till 4–0 genom Felicia Sandin.

Gefle vann matchen mot Skutskärs IF FK med 4–0 och är i och med detta nu klara för DM- semifinal mot de regerande mästarna IK Huge.

• Jag är glad över att vi gör fyra fina fotbollsmål och att vi stundtals spelar en underhållande fotboll. Skutskär gör en bra match och de blir att räkna med i division tre. Idag vill jag ge extra beröm till Ebba Gavlén och inhopparen Glory Amalaha, säger tränaren Tomas Axlund.

Närmast väntar genrep mot Moheds SK, söndagen den 23/4 kl.17.00 hemma på Gavlevallen innan serien drar igång den 29: onde april.

Skutskärs IF FK – Gefle IF 0–4 (0–2)

0-1 Glory Amalaha 39´

0-2 Glory Amalaha 43´

0-3 Wilma Ullström 66´

0-4 Felicia Sandin 87´