Årets första seger mot IF Brommapojkarna
2016-02-27

OremoGefle IF bärgade säsongens första seger när IF Brommapojkarna besegrades med 4-2 på Gavlevallen i Svenska Cupen. Mittfältaren Robin Nilsson skruvade in 1-1, Johan Oremo nickade in 2-1, Simon Skrabb placerade in 3-1 och Johan Bertilsson prickskött 4-2. - Det var en välbehövlig och efterlängtad seger, säger tränaren Roger Sandberg.

Det var en händelserik matchinledningen på Gavlevallen. IF Brommapojkarna fick en smakstart på matchen när Serge-Junior Martinsson Ngouali nickade in 0-1 efter en högerhörna i den 8:e minuten. Gefle IF replikerade snabbt och kvitterade några minuter senare genom Robin Nilsson. Efter ett bortnickat inlägg från IF Brommapojkarna studsade bollen ut till Robin Nilsson. På halvvolley skruvade Nilsson in kvitteringsmålet utanför straffområdet.

Gefle IF var på gång efter kvitteringsmålet och åtta minuter senare nickade Johan Oremo in ledningsmålet. Anfallskollegan Simon Skrabb skruvade in en frispark utanför straffområdet och på bortre stolpen kom Johan Oremo och nickade in ledningsmålet.

Efter den händelserika inledningen avtog tempot i matchen något. IF Brommapojkarna hade en bra kvitteringschans när Qviberg kom på bortre stolpen på ett inlägg. Anders Andersson kom ut ur målet och gjorde en fin benparad på skottet.

I stället växlade Gefle IF upp tempot och utökade ledningen i den 39:e minuten. Yttermittfältaren Johan Bertilsson kom runt på vänsterkanten och spelade snett inåt i straffområdet. Simon Skrabb kom instörtandes och placerade in 3-1-målet, vilket stod sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken var inte lika händelserik som den första halvleken. Spelet jämnade ut sig och det var fler närkamper mellan lagen. IF Brommapojkarna pressade högre upp i planen och försökte pressa fast Gefle IF, men utan att vaska fram några farliga målchanser. Enda noterbara målchansen var när Joel Qviberg kom runt på högerkanten och avlossade ett skott i utsidan av målburen.

Gefle IF tog allt mer över spelet i mitten på halvleken och skapade några halvchanser. Både Simon Skrabb och Anders Bååth hade varsitt pressat skott över målramen och Anton Lans nickade över på hörna.

I slutet av matchen försökte IF Brommapojkarna trycka på för ett reduceringsmål, ett mål som kom i den 88:e minuten. På ett långskott från högerbacken Felix Bejimo smet bollen, via stolpen, in bakom målvakten Andreas Andersson. Istället för ett kvitteringsmål från IF Brommapojkarna så punkterade Johan Bertilsson matchen i matchens sista spark. Johan Bertilsson skruvade in 4-2-målet utanför straffområdet.

Tränaren Roger Sandberg efter matchen:

- Det var en välbehövlig och efterlängtad seger. Det var extra skönt att vi klarade av motgången i inledningen och reste oss. Det är också sånt som man tar med sig och växer av. I grund i botten är jag nöjd med attityden och inställningen. Vi spelade fysiskt, vann mycket närkamper och försvarsspelet satt. Brommapojkarna är bollskickliga och det visade dem förra helgen mot Häcken. Vi hade bra tålamod och aggressivitet - och fick bättre och bättre positionsspel. Jag var inte speciellt dugg nervös inför andra halvlek, då vi hade bra kontroll på matchen, säger han och forsätter:

- Det är jättekul att vi gör fyra mål och det är fyra olika målskyttar. Det är väldigt glädjande. Flera av målen var gjorde genom väldigt fina anfall, inte minst 3-1-målet som är ett skolboxexempel, så det var kul. Jag tror att många mår bra av att göra mål och dessutom att det är de offensiva spelarna som göra målen. Jag hoppas att det betyder något framöver.

Gefle IF - IF Brommapojkarna 4-2 (3-1)

0-1 (8') Serge-Junior Martinsson Ngouali.
1-1 (12') Robin Nilsson.
2-1 (20') Johan Oremo.
3-1 (39') Simon Skrabb.
3-2 (88') Felix Bejimo.
4-2 (93') Johan Bertilsson.