Äntligen seger!

Emil Bellander blev stor hjälte när Gefle idag tog en oerhört efterlängtad seger. Tack vare en väl genomförd bortamatch och ett sent avgörande fick man med sig alla tre poängen

Första halvlek

Men det var ett självförtroendefyllt hemmalag som tog kommandot från start på det höstsargade gräset. I uppbyggnadsspelet så var Rasmus Elm som väntat en nyckelfigur, nästan alla anfall gick genom honom. GIF som ändrade om lite i startelvan innan match såg precis som tidigare matcher inte ut att vara stressade av situationen. När man fick chans till längre anfall visade man upp ett tryggt passningsspel och stor vilja att anfalla.

Efter tjugo minuter jämnades matchbilden ut något, GIF fick tag i bollen oftare och längre stunder. Några målchanser skapades inte av något lag men Kalmar var de som i alla fall kom till avslutslägen. Men den första halvleken präglades av målchansernas frånvaro. Ska man ändå nämna något så var det just Rasmus Elm som med en bredsida utanför straffområdet tvingade Andersson till att anstränga sig något för att få undan bollen. Farligare än så blev det inte och 0-0 i paus var logiskt.

Andra halvlek

Matchen fortsatte i samma takt och tempo efter paus. Ett Kalmar med kommando och ett GIF som hade svårt att komma till avslut. Något tryck mot Gefles backlinje var det fortfarande inte tal om utan man hade god kontroll på de flesta Kalmaranfall. Målchanserna fortsatte lysa med sin frånvaro och någon tydlig matchbild etablerade sig aldrig. Mycket på grund av många avblåsningar för frisparkar samt skador och byten.

Precis som i första halvlek kom GIF in i det allt mer men med 70 minuter spelade så hade man fortfarande inte något skott på mål. Man lyckades ändå allt oftare ta sig in i straffområdet och när skottet på mål väl kom så var det en målchans av högsta karat. Efter hörna nickade Bertilsson en målvaktsboxning tillbaka mot mål där Dioh Williams fick tag i den och fick iväg ett skott från två meters håll. Bollen studsade osannolikt via två spelare på mållinjen innan den skickades iväg. Bara minuten efter fick Kalmar ett liknande läge när Biskupovic nickade och då var det Jacob Ericssons tur att rädda på mållinjen.

Under matchens sista tio minuter blev det tydligt vilket av lagen som var i störst behov av poäng. Gefle tog över allt mer och försökte sig på en forcering för att ta den efterlängtade trepoängaren. I matchens slutskede så kom också äntligen, äntligen ett mål som skulle innebära segern. På en boll in bakom Kalmars backlinje var inhoppande Emil Bellander först, Söderberg i hemmamålet kom på mellanhand och Bellander kunde iskallt lyfta bollen i mål. Självklart svarade Kalmar med att trycka på för en kvittering. Några nervösa minuter väntade alltså men trots att KFF fick en lång tilläggstid på sig så kunde Gefleförsvaret relativt enkelt freda det egna straffområdet.

Thomas Andersson var givetvis nöjd efter matchen:

Väldigt stark gjort, vi genomför hela matchen på ett mycket bra sätt. Framförallt i andra halvlek när vi ökar trycket allt eftersom och biter oss fast allt längre på deras planhalva.