Ajeti avgjorde igen
170902 Gefles Bajram Ajeti jublar efter 0-2 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Falkenberg och Gefle den 2 september 2017 i Falkenberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

Straffmiss, mängder av varningar, en vändning och en stekhet anfallare. I en match som innehöll det mesta tog Gefle ytterligare tre tunga poäng i kampen om en plats i Superettan 2018. Precis som så många gånger tidigare så var det Bajram Ajeti som blev avgörande för att GIF skulle ta de tre poängen. Anfallaren gjorde båda målen när Gefle vände underläge till seger mot bottenkollegan Syrianska.

Den oerhört viktiga matchen på Södertälje fotbollsarena inleddes jämnt men tidigt i matchen fick Gefle ett gyllene läge att ta ledningen. I elfte matchminuten tilldömdes Gefle en straff efter att en syrianskaspelare tagit ner en längre boll med handen i en duell med Ajeti. Straffen klev Piotr Johansson för att ta men mittfältaren sköt straffen högt över.

Spelet böljade under hela halvleken fram och tillbaka, även målchanser byttes friskt mellan lagen och känslan var inte att det var två lag som präglades av nervositet. De riktigt klara chanserna uteblev men hemmalaget var ändå något hetare en Gefle efter straffmissen och var närmast ett ledningsmål.  Främst blev det farligt på ett par frisparkar där Strömberg tvingades agera, vilket Gefles målvakt gjorde mycket bra.  Precis innan pausvilan fick GIF halvlekens bästa chans när Hümmet sköt ett stenhårt skott i ribban efter en snabb vändning men halvleken slutade mållöst. Poya Asbaghi sa så är om den första halvleken;

Jag tycker vi har bra kontroll på den första halvleken. Vi har chanser med straffen och Dennis ribbskott att göra både 1 och 2-0.

Det var i den andra halvleken som matchen exploderade. Den inleddes också intensivt, framförallt var det Gefle som höjde upp tempot och kvalitén ett snäpp. Därmed tog man också initiativet i matchbilden. En matchbild som i övrigt också var tuff och lite irriterad. En hel del kort delades ut och även en del dispyter mellan spelarna vilket skvallrade om att matchen var a stor betydelse.

Syrianska tog sig tog tillbaka in i matchen genom vassa omställningar. Det var på en av dessa som hemmalaget tog ledningen. Fint spel ledde fram till att stjärnanfallaren Mattias Mete fick driva fram till ett fritt skottläge där han enkelt satte 1-0.

Vi behövde inte vänta länge på Gefles svar, det hann knappt gå en minut innan firma Bergmark Wiberg – Ajeti fixade kvitteringen. Bergmark som precis blivit inbytt fick fram bollen till Ajeti som såklart var iskall i avslutsläget.

Matchen fortsatte vara intensiv efter målen och båda lagen var sugna på det så viktiga ledningsmålet. Som så många gånger förut den senaste tiden så var Ajeti tungan på vågen för Gefles del. Anfallaren gjorde även 1-2 efter att snyggt tagit ner ett inlägg från höger för att sedan placera in bollen i det bortre hörnet och säkrade de tre poängen. Gefle klättrade i och med segern förbi Norrby upp på säker mark. Poya Asbaghi var nöjd med lagets insats,

Otroligt imponerande att återigen vända en så här viktig match. Vi visar sett över 90 minuter att vi är det bättre laget och gör en bra prestation rakt igenom.

Syrianska FC – Gefle IF 1-2 (0-0)