5-1-förlust mot HBK - men målnollan spräckt
2016-02-06

IMG_2142Gefle IF:s första målskytt för säsongen 2016 är anfallaren Dioh Williams. Anfallaren nickade in kvitteringsmålet till 1-1 mot Halmstads BK - men sedan föll Gefle IF ihop och förlorade med 5-1 i Salou.

- Vi var inte tillräckligt påslagna, säger en besviken Roger Sandberg efter matchen.

Gefle IF var mållösa efter två träningsmatcher på försäsongen. I matcherna mot IFK Mariehamn och Djurgården skapade Gefle IF flera målchanser utan något mål i protokollet. Men under lördagsförmiddagen spräcktes målnollan. Dioh Williams nickade in kvitteringsmålet till 1-1, vilket var Gefle IF:s första mål för säsongen 2016. Halmstads BK hade dessförinnan tagit ledningen strax in halvtidsvilan genom Alexander Ruud Tveter. Anfallaren petade in returen efter ett lurigt skott från Fredrik Olsson.

- Det var lite småjobbigt att släppa in målet i slutet. Jag tycker att de ändå inte hade så mycket lägen, säger Sandberg.

Gefle IF gjorde en bra inledning på andra halvlek och Dioh Williams nickade in kvitteringsmålet till 1-1 efter inlägg från Simon Skrabb.

- I det läget ska vi ta över matchen. Sedan gör vi tre bolltapp som de gör mål på, säger han.

Istället svarade Halmstads BK för tre mål på sex minuter. Fredrik Olsson gjorde två av målen medan det tredje styrdes in vid en tilltrasslad situation.

- Det är en period som är dålig och jag är besviken hur vi faller ihop. Vi är nonchalanta och ger motståndarna omställingslägen, säger Sandberg.

I slutet av halvleken gjorde Halmstads BK även 5-1. Perparim Beqaj styrde in bollen på en frispark från Kristoffer Fagercrantz. Målskytten Dioh Williams hade ett tätt skott utanför stolpen men 5-1 stod sig matchen ut.

- Enda som var postivt var att behöva en sådan väckarklocka så man förstår vilken attityd och inställning som krävs för att vinna matcher, säger Sandberg.

Halmstads BK - Gefle IF 5-1 (1-0)

1-0 (45') Alexander Ruud Tveter
1-1 (57') Dioh Williams
2-1 (60') Fredrik Olsson
3-1 (63') Fredrik Olsson
4-1 (66') Självmål
5-1 (86') Perparim Beqaj