3-2-förlust för Gefle IF i Norrlandsderbyt
2016-03-12

INFÖR - GIF

Gefle IF förlorade säsongens första Norrlandsderby med 3-2 mot GIF Sundsvall på Norrporten Arena. Detta efter att GIF Sundsvall hämtat upp ett 0-1-underläge till 3-1 i andra halvlek.

Gefle IF och GIF Sundsvall kom till Norrlandsderbyt med en 4-0-förlust i senaste Svenska Cup-matchen. Något som syndes i matchinledningen på ett vårsoligt Norrporten Arena. Lagen var organiserade i försvarsspelet och släppte inte till några målchanser.

Efter drygt tjugo minuter öppnade matchen upp sig och en rad målchanser skapades. Shpetim Hasani hade en nick över målet, Kristinn Steindorsson hade ett pressat skott utanför straffområdet och Simon Skrabb testade Tommy Naurin som styrde bollen ut till hörna.

Det var även Gefle IF som tog ledningen i den 30:e minuten. Jonas Lanttos inlägg hittade fram till Johan Oremo i straffområdet och anfallaren nickade in ledningsmålet. Gefle IF hade bud på 0-2 efter ledningsmålet. Simon Skrabb sprang sig loss utanför straffområdet och skruvade bollen tätt utanför stolpen.

GIF Sundsvall tog över spelet i slutet av halvleken och hade ett par kvitteringschanser. Anderas Andersson stod för en rad fina räddningar och höll 0-1-ledningen till halvtidsvilan.

Istället kom kvitterings- och ledningsmålet för GIF Sundsvall i början på andra halvlek. Efter en omställning prickskött Sebastian Rajalakso in kvitteringsmålet utanför straffområdet. Två minuter senare hittade Robin Tranbergs inlägg fram till Johan Eklund på bortre stolpen och placerade in ledningsmålet.

Gefle IF genomförde tre byten efter den tuffa starten. Jens Portin, Kwame Bonsu och Jacob Hjelte byttes in istället för Jacob Ericsson, Robin Nilsson och Johan Oremo. Strax efteråt var Johan Bertilsson nära på att kvittera med ett volleyskott men kunde inte hålla nere skottet.

Istället för ett kvitteringsmål så utökade Stefan Silva ledningen till 3-1 för GIF Sundsvall i den 80:e minuten. Robbin Sellin passade fram Stefan Silva som chippade in bollen över Andreas Andersson. Johan Bertilsson lyckades reducera till 3-2 i slutminuterna, men Gefle IF kom inte närmare och förlorade med 3-2.

GIF Sundsvall - Gefle IF 3-2 (0-1)

0-1 (30’) Johan Oremo
1-1 (46’) Sebastian Rajalakso
2-1 (50’) Johan Eklund
3-1 (80') Stefan Silva
3-2 (88') Johan Bertilsson.