Matchrapport: Akropolis – Gefle IF 3-0 (1-0)

Domare: Almir Kadiric

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Kalabane, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Sandlund, Mattsson, Engberg, Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

Matchen startade med ett direkt bollinnehav av hemmalaget Akropolis som med ett stort självförtroende rullade runt bollen inom laget. Det första skottet på mål kom i minut 12 när Haglind Sangré i Akropolis sköt en boll som dansade runt framför McGuire men Gefles försvar kunde slå undan bollen. Gefle hängde med bra i matchen och hade en del uppstickare framåt. I minut 15 hade Grace Tanda Gefles första skott på mål i matchen när han drev upp bollen på högerkanten och sedan sköt ett lurigt skott från långt håll som svepte tätt utanför den vänstra stolpen.

Ju längre halvleken led ju mer tog Akropolis över initiativet och i minut 19 gjorde Victor Söderström 1-0 till hemmalaget på en nick i det vänstra hörnet av målet efter ett bra inlägg från högerkanten.

Akropolis hade flera bra lägen att utöka ledningen på i slutet av första halvlek men McGuire gjorde några svettiga räddningar på skott från bland annat Pontus Åsbrink Victor Söderström och siffrorna stod kvar på 1-0 i halvtid.

Andra halvlek

Efter halvtidssnacket så visade Gefle upp en vilja och tro på att kunna få in en kvittering och direkt i öppningen av andra halvlek så tog sig Grace Tanda till Gefles andra skott på mål i matchen när han sköt ett hårt skott precis utanför boxen men bollen gick rätt in i målvaktens famn. Akropolis uppträdde mer avvaktande i andra halvlek och man kom inte till några avslut på mål innan minut 64 genom Söderström men den gången gjorde McGuire sitt jobb igen.

Mackan kände att 1-1 inte var omöjligt och han valde att göra offensiva byten där Mårtensson Almevid, Berggren och Zeru ersatte Engberg, Lohikangas och Ejerblad.

Som en konsekvens hittade Akropolis mer ytor att anfalla på och 2-0 var ett faktum när Victor Söderström satte in bollen från nära håll.

Gefle försökte fylla på framåt i slutet av matchen men lyckades inte luckra upp Akropolis försvar tillräckligt mycket och istället kunde hemmalaget i minut 90+5 även sätta spiken i kistan efter att Nicklas Lindqvist kommit igenom i boxen och sedan placerat in bollen bakom McGuire.

Slut: Gefle IF 0-3 Akropolis

Gula kort Gefle IF

66’ Engberg

80’ Kalabane

88’ Mårtensson Almevid

Byten Gefle IF

67’ Engberg ut, Mårtensson Almevid in

77’ Lohikangas ut, Berggren in

77’ Ejerblad ut, Zeru in