Matchrapport: Gefle IF FF – Athletic Eskilstuna

Efter den tunga förlustmatchen mot Degerfors som innebar degradering för Gefle IF så avslutades säsongen med match mot Athletic Eskilstuna på Gavlevallen. Eskilstuna, som kommer att kvala upp till Allsvenskan under de kommande veckorna, inledde bra och tog ledningen genom Nnamani efter 19 minuter. Gefle tänkte dock inte ge sig enkelt och innan halvtid lyckades Gefle kvittera genom ett självmål på en hörna. I andra halvleken spelade Gefle bra fotboll och i 60:e minuten sköt Ortmark in ledningsmålet för GIF. Gefle såg ut att gå mot segern men i 89:e minuten skulle Nnamani få sista ordet då han nickade in kvitteringen från nära håll. Därmed fick båda lagen nöja sig med varsin poäng i säsongsavslutningen.

Gefle IF FF:

Frodig, Sansara, Björkman, Gussman, Kralj (Ortmark 46`), Lantto (Berggren 80`), Mårtensson Almevid, Sandlund (Persson 71`), Lohikangas, Bergmark Wiberg, Bajrovic.

Athletic Eskilstuna

Lagoun, Michel Melki, Michel Melki, Åstedt, Hodzic, Kouyate, Rashkaj, Ali (Camara 72`), Nnamani, Ajeti (Akpoveta 80`), Miljevic (Cissoko 78`).

Matchsummering:

1` Admir Bajrovic tar avsparken och vi är igång här på Gavlevallen!

2` Sandlund avancerar framåt och skjuter men skottet styrs till en hörna. Hörnan leder inte till någon farlighet.

5` Rashkaj nickar på ett inlägg och det ser ut att bli farligt men nicken går utanför.

8` Bajrovic blir fint framspelad men skottet räddas fint av Lagoun.

10` Bajrovic får återigen avsluta i straffområdet men får för lite kraft i skottet och chansen rinner ut i sanden.

12` Frispark från intressant läge på högerkanten men Eskilstuna får undan bollen.

13` Lantto får bollen utanför straffområdet och skjuter direkt men skottet går utanför.

17` Fint spel av Eskilstuna men skottet från nära håll skjuts utanför.

19` Eskilstuna tar ledningen. NNamani skjuter ett hårt skott som Frodig inte kan stoppa. 0-1.

22` Eskilstuna fortsätter att anfalla. Denna gång är det Ali som får avsluta i straffområdet men nicken räddas av Frodig.

31` Eskilstuna är inne i en bra period och Gefle får inrikta sig på att försvara.

34` Michel Melki tilldelas en varning efter en tuff tackling på Bergmark Wiberg.

41` Gefle börjar komma tillbaks in i matchen efter Eskilstunas dominans. En frispark från distans går fram till Bajrovic men skottet styrs ut till hörna.

42` MÅÅÅÅÅÅÅL! Hörnan resulterar i ännu en hörna och där studsar bollen Gefles väg då den tar på Eskilstunaförsvarare och in i mål. Kvitterat på Gavlevallen!

45` Inga tilläggsminuter och vi har halvtidsvila här på Gavlevallen.

46` Bajram Ajeti tar avsparken och den andra halvleken är igång!

47` Jesper Björkman får ett kanonläge direkt men nicken går i ribban.

48` Kouyate med en chans i målområdet men får ingen kraft i avslutet och kan enkelt räddas av Frodig.

52` Michel Melki med ett skott på halvvolley men bollen går över.

55` Miljevic tar sig framåt och skjuter ett skott som Frodig räddar.

60` MÅÅÅÅÅÅÅÅL! Fint anfall från Gefle där bollen går fram till Jacob Ortmark som placerar bollen snyggt till höger om Lagoun. 2-1 till Gefle!

64` Gefle fortsätter att spela bra efter ledningsmålet. Denna gång är det Mårtensson Almevid som tar sig framåt men skottet går tätt utanför.

74` Gefle har haft mycket av spelet under den andra halvleken och Eskilstuna försöker komma tillbaks i matchen. Det ser ut att bli farligt när ett inlägg når Ajeti i straffområdet men skottet från norrmannen går över.

83` Kouyate prövar skott men störs i skottögonblicket och bollen går en bit över. Spännande avslutning på matchen nu!

86` Eskilstuna fortsätter att trycka på för en kvittering. Camara prövar skott som Gefleförsvaret lyckas styra undan till hörna. Hörnan resulterar inte i någon farlighet.

88` Jubel på Gavlevallen när Jonas Lantto blir utsedd till matchens lirare!

88` Mål för Eskilstuna. NNamani får nicka från nära håll och gör inget misstag. 2-2.

90` Vi har tre minuters tilläggstid.

93` Matchen är slut, den slutar 2-2. Båda lagen gick för segern under tilläggstiden men ingen av lagen lyckades få in något segermål.