Matchrapport: Degerfors IF - Gefle IF FF
170402 Gefles Jesper FlorŽn deppar under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Gefle gästade Degerfors under lördagseftermiddagen och en seger krävdes för att Gefle skulle ha chansen att nå kvalspel. Det började dock på sämsta vis när Degerfors tog initiativet och fick utdelning redan efter en kvart spelad då Götesson gjorde första målet för Degerfors. Gefle kämpade för att komma tillbaka i matchen och skapade en del lägen men dessvärre tilldömdes Degerfors en straff precis innan halvtidsvilan. Björndahl förvaltade straffen väl och gjorde 0-2 till Degerfors. I den andra halvleken fortsatte GIF att försöka men förgäves och Björndahl och Götesson satte spiken i kistan med varsitt mål i slutet av matchen.

Gefle IF FF:

Strömberg, Sansara, Björkman, Zarkovic, Shaze (Törnros 77`), Lantto, Ortmark, Johansson, Mårtensson Almevid (Lohikangas 60`) Bergmark Wiberg, Bajrovic (Sandlund 86`).

Degerfors IF:

Diawara, Viktorsson, Ekroth, Olsson, Wright (Daniel 86`), de bruin, Gravius, Lindell (Nilsson 86`), Andersson (Grandelius 73`), Björndahl, Götesson.

Matchsummering:

3' Degerfors med första avslutet på mål, en nick som Strömberg kontrollerat kan plocka ner.

4' Frispark precis utanför straffområdet för Gefle! Mårtensson Almevid och Bajrovic i samarbete.

5' Bergmark Wiberg skjuter men skottet blockeras.

5' Viktorsson i Degerfors fick också matchens första varning i frisparkssituationen.

10' Jämnt bollinnehav de första 10 minuterna av matchen. Kanske något mer för Degerfors. Lagen spelar avvaktande båda två.

12' Degerfors med avslut, såg farligt ut men skottet går utanför.

14' Mål för Degerfors. Götesson avlossar direktskott inne i straffområdet efter att bollen kommit in från Strömbergs högersida.

16' Frispark Degerfors, gult kort för Sansara.

18' Ett längre anfall från Degerfors slutar i en offside.

20' Farlig nick från Degerfors. Strömberg är med bra och plockar bollen.

21' Långt inkast av Bergmark Wiberg, Degerfors rensar men orsakar frispark på egen planhalva.

22' Bra frispark av Piotr som Björkman skarvar. Degerfors målvakt får precis undan bollen till hörna.

23' Hörnan resulterar i ett inkast som Bergmark Wiberg skickar in i straffområdet. Degerfors rensar men orsakar ny frispark närmare straffområdet.

24' Piotr tar frisparken som dock går utanför.

24' Snabbt anfall av Degerfors som avslutas med en hög boll över kortlinjen.

25' Bajrovic snappar upp en lös boll och tar avslut. Ingen ren träff dock och målvakten kan plocka bollen.

26' Degerfors skickar in ett lågt inlägg som Strömberg plockar och smäller in i en anfallare. Frispark Gefle.

29' Mårtensson Almevid bryter sig loss men kör fast på Degerforsspelare. Frispark Degerfors.

30' Bergmark Wiberg och Sansara kombinerar fint på vänsterkanten. Inlägget blir tyvärr misslyckat och det är inspark för Degerfors.

32' Zarkovic bryter igenom på mittplan men blir dragen i armen och får frispark. Lantto med frisparken.

33' Frisparken rensas till inkast och Gefle biter sig fast på offensiv planhalva.

34' Bra period av Gefle, bra inlägg i boxen och ett bra distansskott av Lantto. Skottet blockeras och i följande situation får Degerfors frispark för offside.

36' Bergmark Wiberg blir varnad efter en situation där en Degerforsspelare går i backen efter en duell. Frispark Degerfors i bra läge.

36' Gefle får undan bollen och håller ihop försvaret bra.

38' Degerfors pressar högt, men Sansara, Ortmark och Björkman klarar det fint.

39' Piotr med ett bra inlägg som Degerfors dock får undan.

43' Degerfors håller boll på offensiv planhalva och får in inspel i straffområdet. Zarkovic misslyckas med att rensa undan och fäller Degerforsspelare. Straff till Degerfors.

44' Björndahl sätter straffen och vi har 2-0 till Degerfors.

45' Där är första halvlek slut. Vi har 2-0 till Degerfors.

46' Degerfors skickar upp bollen och får med sig en hörna. Piotr nickar undan. Ny hörna Degerfors.

46' Farligt avslut av Degerfors, låg hörna med snabbt avslut men Strömberg är med.

48' Fint läge för omställning men passningen mot Bergmark Wiberg går inte fram.

50' Degerfors håller boll på offensiv planhalva. Gefle håller ihop bra och Strömberg kan plocka ett svagt avslut.

51' Lantto krigar på mittplan och får med sig en frispark.

52' Degerfors utökar sånär sin ledning men Lantto räddar på mållinjen. Hörna för Degerfors.

53' Hörnan blir resultatlös och Strömberg kan plocka ner bollen.

54' Piotr skickar in bollen i boxen och målvakten i Degerfors får precis undan bollen.

57' Sansara bryter en genomskärare från Degerfors med en hörna som följd. Strömberg plockar hörnan utan problem.

59' Shaze går omkull och Gefle får frispark på offensiv planhalva. I samma situation kommer också Lohikangas in istället för Mårtensson Almevid.

60' Bra frispark som ger Degerfors målvakt problem. Han får kontroll på bollen efter lite trassel.

62' Ortmark snor bollen vid straffområdet och tar avslut men målvakten kommer ut bra och lyckas rädda.

63' Ortmark gå omkull i straffområdet men ingen åtgärd från domaren.

65' Bergmark Wiberg bryter en misslyckad pass av en degerforsspelare men den sticker iväg och han kan inte få kontoll på den.

68' Efter ett långt inkast skickar Piotr iväg ett riktigt bra skott som dock räddas nere vid stolpen. Väldigt bra räddning på ett riktigt bra skott.

70' Press av Gefle nu, hörna väntar.

71' Bajrovic med ett lite misslyckat avslut som går precis utanför.

72' Degerfors gör sitt första byte när Andersson går ut och Grandelius kommer in.

75' Missförstånd i backlinjen när Strömberg precis får undan bollen.

76' Degerfors kontrar och Björndahl skickar in 3-0 för Degerfors.

78' Degerfors avslutar precis utanför efter att geflespelare blockerat.

79' På följande hörna gör Götesson 4-0 för Degerfors.

82' Björkman stoppar en kontring. Hörna till Degerfors. Hörnan nickas undan. 84' Strömberg skickar upp bollen mot Bergmark Wiberg. Backlinjen bryter dock och målvakten kan plocka upp den.

84' Strömberg skickar upp bollen mot Bergmark Wiberg. Backlinjen bryter dock och målvakten kan plocka upp den.
88' Piotr lägger in bollen mot Bergmark Wiberg som tyvärr inte får kontroll på den.

88' Lantto får frispark på offensiv planhalva. Den tas snabbt till Piotr vars inlägg bryts och rensas.

90' Degerfors bryter in i straffområdet men Sansara står i vägen och bryter.

92' Där är matchen slut.