Matchrapport: Varbergs BoIS FC - Gefle IF FF

Gefle krigade vidare i kampen om en plats i Superettan under söndagseftermidagen och denna gång väntade Varberg på bortaplan. Både Frodig och Strömberg drogs med skador och det innebar att Mattias Hugosson var tillbaka i Geflemålet. Det började på bästa sätt när Bergmark Wiberg hittade fram till Bajrovic som nickade in 1-0 till Gefle. Det såg dock mörkt ut när Sansara fick rött kort och Varberg lyckades kvittera. Men Gefle vägrade ge upp och i andra halvleken tog GIF tillbaka ledningen, återigen genom Bajrovic. Hugosson lyckades också med hjälp av ett hårt kämpande GIF spika igen resten av matchen vilket innebar att GIF tog tre välbehövliga poäng.

Varbergs BoIS FC – Gefle IF FF 1-2 (1-1)

Gefle IF FF:

Hugosson, Sansara, Zarkovic, Björkman, Kralj, Shaze, Lantto, Ortmark (Lohikangas 90`), Floren, Bajrovic (Mårtensson Almevid 87`), Bergmark Wiberg (Persson 90+4`).

Varbergs BoIS FC:

Pyzdrowski, Modig, Zackrisson, Bergman (Krezic 79`), Möller, Netabay, Ejupi, Ayer Boya (Palmqvist 79`), Fofana, Beqaj, Emeh (Bergqvist 63`).

Matchsummering:

1` Varbergs Izuchukwu Emeh tar avsparken och vi är igång!

4` MÅÅÅÅÅÅÅÅL! Kanonstart för Gefle! Adam Bergmark Wiberg får bollen på kanten och slår ett fint inlägg som når fram till Bajrovic som nickar in ledningsmålet.

10` Trevande spel efter Gefles ledningsmål med mycket bollinnehav för Varberg. Hugosson har fått gjort några enklare ingripanden men Gefle försvarar sig bra.

12` Hugosson får göra ett ingripande när Begaj styr ett skott. Fin räddning som Hugosson räddar ut till hörna. Hörnan blir resultatlös.

14` Fint samspel mellan Kralj och Bergmark Wiberg på vänsterkanten. Bergmark Wiberg slår ett inlägg fram till Bajrovic som dessvärre inte får någon bra träff och det är fortsatt 1-0.

16` Varberg tilldelas frispark en bit utanför straffområdet. Ejupi prövar att gå på skott direkt som går en bit över.

17` Netan Sansara tilldelas rött kort då han river ner en Varbergsförsvarare.

19` Det blir också frispark som tas av Netabay och som styrs ut till hörna.

29` Varberg jagar ett ledningsmål och det ser ut att bli farligt när Emeh kommer fri men en fantastisk tackling av Zarkovic avstyr chansen.

32` Det är kvitterat. Beqaj blir framspelad med en fin passning från Netabay på vänsterkanten. Beqaj gör inget misstag och skjuter in kvitteringe.

34` Jesper Modig bryter sig loss i straffområdet men Hugosson står för en kanonräddning och avstyr chansen.

44` Mycket Varberg efter röda kortet och ledningsmålet. Det är också nära ett ledningsmål när Beqaj får bollen i straffområdet men Beqaj väljer att försöka spela fram till Emeh och Gefle lyckas bryta.

45` Mattias Hugosson tilldelas en varning.

45+1` Halvtidsvila.

46` Bajrovic tar avsparken och andra halvleken är igång!

48` Nära ledning för Varberg när Emeh nickar i stolpen. På efterföljande läge försöker Ejupi slå in bollen mot mål och bollen tar en oväntad bana och går återigen i målställningen. Fortsatt 1-1.

52` Möller nära att göra mål för sitt Varberg på högerkanten men skottet styrs tillräckligt mycket av Gefleförsvaret för att gå tätt utanför. Ingen större farlighet på efterföljande hörna.

55` Gefle har ett längre anfall och Jonas Lantto prövar skott som går en bra bit över.

58` Bergmark Wiberg lurar en försvarare på vänsterkanten och bryter in och prövar skott som räddas av Pyzdrowski.

59` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Helt plötsligt är det Gefle som tar ledningen! Bajrovic blir framspelad och kommer fri med Pyzdrowski och gör inget misstag. 2-1 till Gefle

61` Kanonräddning från Hugosson när Varbergsanfallare får chansen att avsluta från nära håll. Hugosson står för en mycket bra comeback såhär långt!

69` Snabb spelvändning från Varberg som leder till stora ytor att avsluta på. Till slut får Beqaj chansen att avsluta men Gefle lyckas styra ut bollen till hörna.

70` På hörnan nickar Varbergsspelare tätt utanför.

73` Fint anfall från Gefle. Jesper Floren hittar in till Jacob Ortmark som nickar men dessvärre rakt på Pyzdrowski.

74` Ejupi möter ett inlägg men nicken går utanför.

75` Boya med en väldsam satsning på Lantto. Det blir ett gult kort på Boya för det tilltaget.

78` Bollen fram till Ejupi som skjuter från nära håll men Hugosson står återigen för en fin räddning.

84` Varberg jagar en kvittering och Palmquist får chansen att avsluta men rakt på Hugosson.

86` Palmquist springer i djupet och kommer nästintill fri med Hugosson som gör en kanonräddning. På efterföljande sekvens skjuter Netabay men Hugosson är återigen med på noterna. Spännande avslutning nu!

90+2` Varberg jagar desperat ett kvitteringsmål. Kom igen nu GIF!

90+3` Sebastian Möller får chansen att avsluta i straffområdet men avslutet går en bit över.

90+4` Matchen slutar 2-1 till Gefle!