Matchrapport: Gefle IF FF - IK Brage

Gefle kom tillbaka till Gavlevallen efter en stark bortaseger mot Halmstads BK. Denna gång väntade nykomlingen IK Brage som imponerat under säsongen. Det började också tufft då Brage tog ledningen genom Kouakou som på bästa sätt utnyttjade ett försvarsmisstag från Gefle. Gefle repade dock mod och kämpade på i den första halvleken men hade svårt att komma till farliga chanser och kvitteringen uteblev. Efter halvtidsvilan så trodde många att jakten på kvittering skulle fortsätta men istället tilldelades Brage en straff nästan direkt som Astvald förvaltade på bästa sätt. Uppförsbacken blev därmed för stor för Gefle och Brage kunde kontrollera sin ledning. Matchen slutade därmed 0-2.

Gefle IF FF
Strömberg, Kralj, Björkman, Gussman, Floren, Johansson (Sandlund 89`), Ortmark, Lantto, Shaze (Sansara 82`), Bergmark Wiberg, Bajrovic (Housni 70`)

IK Brage
Rosendal, Hjertstrand, Liljestrand, Zetterström, Hindrikes Bergström, Lundin, Andersen (Kamp 77`), Sellin (Ceesay 41`), Astvald, Lundin, Kouakou (Garcia 84`).

Matchsummering:

1` Brages Christian Kouakou tar avsparken och vi är igång!

5` Fint anfall från Gefle där Adam Bergmark Wiberg dribblar på kanten men inlägget stoppas av Brageförsvarare.

8` Brages Anton Lundin prövar skott men bollen går en bit över.

10` Marcus Astvald avslutar i straffområdet men skottet täcks av Gefleförsvarare och plockas sedan upp av August Strömberg.

12` Kouakou blir plötsligt fri med Strömberg och gör inget misstag utan skjuter 0-1 till Brage.

21` Gefle spelar bra just nu och försöker ständigt pressa Brage till misstag. Det är nära att ge resultat när en boll hittar fram till Bajrovic men nicken räddas av Rosendal i Bragemålet.

29` Bergmark Wiberg prövar skott men bollen går över målet.

32` Oscar Lundin tilldelas gult kort.

35` Astvald prövar skott från höger i en svår vinkel men bollen går i burgaveln.

41` Brages Robbin Sellin drabbas dessvärre av en skada och tvingas utgå. In kommer istället Joseph Ceesay.

44` En frispark från höger leder till en farlig situation i straffområdet. Till slut får Kralj chansen att avsluta men skottet täcks och plockas upp av Rosendal.

45` Fem minuters övertid här på Gavlevallen.

46` Admir Bajrovic tar avsparken och vi är igång!

46` Vi har straff för Brage.

47` Astvald gör inget misstag utan utökar Brages ledning till 0-2.

53` Piotr Johansson får en smäll och blir liggande men är uppe på benen igen och vi har bra frisparksläge för GIF. Frisparken skjuts över av Bajrovic.

61`Ceesay får chansen att avsluta i farligt läge men Gefleförsvaret spelar uppoffrande och lyckas täcka bollen.

63` Jesper Floren tilldelas rött kort.

66` Gefle fortsätter att kämpa trots tio man på banan och är nära reducering när Piotr Johansson når in till Bergmark Wiberg som inte riktigt får träff på bollen och skottet räddas av Rosendal.

72` Väldigt nära att det blir 0-3 då Anton Lundin kommer fri med Strömberg som står för en väldigt bra räddning och klarar skottet.

75` Återigen får Strömberg göra en fin räddning då Kouakou kommer fri. Strömberg räddar även skottet från Ceesay i nästa sekvens.

76` Anton Kralj tilldelas en varning.

79` Jonas Lantto tilldelas gult kort.

89` Brage kontrollerar matchen bra med en man mer på banan och det är svårt för Gefle att skapa reduceringschanser.

90+2` Ortmark tilldelas en varning.

90+3` Även Yassin Housni tilldelas en varning.

90+4` Domaren blåser för full tid och matchen slutar 0-2 till Brage.