U19: Förlust mot AIK

INFÖR - AIK hemma

Gefle IF stod för en bra insats mot AIK hemma på Gavlevallen men bortalaget lyckades vända och vinna matchen i andra halvlek.

Gefle spelade bra i den första halvleken. Man spelade med bra balans och skapade många målchanser. GIF tog välförtjänt ledningen genom Emil Wiklund och gick till pausvila med en 1-0-ledning.

Den första halvan av andra halvlek var jämn. Båda lagen spelade bra och AIK lyckades kvittera med 65 minuter spelade. Efter 1-1-målet tog bortalaget över mer av spelet. Med sju minuter kvar av matchen tog AIK ledningen på straff. Gefle tryckte sedan på för en kvittering men det blev istället AIK som utökade ledningen i den 87e minuten till 3-1, vilket också blev slutresultatet.

– Vi är värd ett bättre öde. Första halvlek är bästa på länge, säger Gefle IFs tränare Jonas Andersson.

Gefle IF – AIK 1-3 (1-0)

Målet i GIF: Emil Wiklund

Domare: Pontus Axberg