2-2 på Behrn Arena

Det tog ett tag för GIF att komma igång i dagens match på Behrn Arena. När man väl vaknade till räckte det till en poäng.

Första halvlek

Örebro tog som väntat tag i takpinnen direkt i matchinledningen. Det vitklädda hemmalaget visade upp fint passningsspel över hela planen vilket gjorde det svårt för GIF att komma in i press på konstgräset. GIF hade svårt att skapa några längre bollinnehav och ledningsmålet dröjde inte länge för Örebro. Med ett mönsteranfall i tionde matchminuten satt sig ÖSK i förarsätet. Fina kombinationer i mitten mellan Ajdarevic och nyförvärvet Besara avslutades med att ytterbacken Daniel Björnkvist blev frispelad och chippade in 1-0.

Bollinnehavet fortsatte vara stort för hemmalaget men GIF stack oftare upp ju längre halvleken led. Men spetsen den sista tredjedelen saknades och det slutade ofta med inlägg från någon av ytterbackarna. Väl inne i straffområdet blev aldrig riktigt farligt på grund av kvalitén på inläggen och tajmingen i boxen.

Örebro å sin sida kom oftare till en mot en-situationer i djupa lägen vilket gav inlägg och inspel från nära håll, ofta var det via den virvlande yttermittfältaren Michael Omoh. Just Omoh var också högst delaktig i Örebros 2-0-mål efter halvtimmen spelad. I en tilltrasslad situation där GIF flera gånger hade chans att få bort bollen fälldes yttermittfältaren av Florén när bollen kom in i straffområdet för tredje gången på kort tid. Domare Ekberg pekade på straffpunkten och Sköld slog den i mål.

GIF lät sig inte nedslås av det svåra läget utan istället reducerade man bara fem minuter senare. Det var de två poängbästa spelarna för säsongen som låg bakom och det var tack vare ett inlägg och en löpning som höll högre nivå än tidigare under matchen. Simon Skrabb slog inlägget från höger till Bertilsson som löpte sig fri och enkelt nickade in 2-1 på ett mycket fint sätt.

De intensiva minuterna smittade av sig på resten av halvleken och chanser skapades åt båda håll. Framförallt GIF lyfte upp sitt spel vilket höjde tempot på tillställningen. Några fler mål blev det ändå inte och ÖSK hade med sig en ledning in i omklädningsrummet.

Andra halvlek

Den andra halvleken hann knappt börja innan Bertilsson och Skrabb var igång med poängproduktionen igen. Denna gång var det ombytta roller när Skrabb med en perfekt löpning var först på Bertilssons inlägg från höger. Nicken var otagbar och kvitteringen ett faktum vilket gav laget mycket energi. Man tog över matchbilden och dessutom med bra distinkt spel kring Örebros straffområde.

Perioden höll tyvärr inte i sig så länge utan ÖSK kunde ganska snabbt jämna ut spelet i och med att man kunde trycka ner Gefle med sitt fina anfallsspel. Det spelövertag hemmalaget hade i första halvlek lyckades man ändå inte etablera, dessutom fanns det hela tiden stora luckor i hemmaförsvaret som Gefle kunde utnyttja i omställningarna.

De sista 20 minuterna skapades chanser åt båda håll och segern kunde gått åt vilket som helst. Några fler mål blev det inte och matchen slutade 2-2. Ett fall framåt mot de två senaste förlusterna men med en känsla av att det kunde blivit mer.

GIF-tränare Andersson sa så här efter matchen:

Det är mindre bra första halvlek av oss där vi blir alldeles för utspridda och hade dåligt duellspel. Mot slutet gör vi det bättre och tar med oss det ut i andra där vi får en riktigt bra start. Framförallt kom vi närmare varandra som lag vilket gjorde att vi kunde höja intensiteten. Mot slutet har vi också bud på ett till mål.