Uddamålsförlust mot Hammarby
2016-05-29

INFÖR - Hammarby

Gefle IF lyckades inte bryta förlusttrenden i den sista matchen innan upphållet. Hammarby vann med 2-1 på Tele2 Arena och Gefle IF åkte på sin sjunde raka förlust.

Till inmarschlåten "Just idag är jag stark" vandrade spelarna in på ett nästintill fullsatt Tele2 Arena. Att viktiga poäng stod på spel syndes i matchinledningen som var avaktande. Efter några minuters spel började Hammarby, med sitt snabba kortpassningsspel, etablera tryck mot Gefle IF. Anfallaren Alex hade ett markskott utanför straffområdet, men Emil Hedvall räddade utan problem. Hammarby skapade även ett par hörnor och på den tredje hörnan kom ledningsmålet genom Erik Israelsson. Hörnan från Fredrik Torsteinbøs nådde Israelsson som nickade in bollen på bortre stolpen.

Hammarby tog kommandot i matchen efter ledningsmålet och hade större delen av bollinnehavet. Trots spelövertaget hade Hammarby svårt att skapa några målchanser mot Gefle IF som var kompakta i förvarsspelet. Men Kennedy Bakircioglu hade en farlig frispark utanför straffområdet efter att Jonas Lantto fällt Melker Hallberg. Bakircioglu tog hand om frisparken och knorrade bollen utanför kryssribban. Istället skulle Alex utöka ledningen till 2-0 i den 39:e minuten. Alex dribblade igenom försvaret och placerade in bollen bakom Emil Hedvall.

Gefle IF hade svårt att skapa målchanser under den första halvleken men hade ett par hörnor och farliga inlägg som kunde blivit något. Det var även nära att Kennedy Bakircioglu skruvade in 3-0 strax innan halvtidsvilan. Emil Hedvall svarade för en bra räddning och styrde bollen över ribban.

Likt den första halvleken kom Hammarby ut starkt och efter några minuters spel var målskytten, Alex, nära att göra 3-0 efter blivit frispelad av Melker Hallberg. Alex placerade bollen strax utanför stolpen.

Gefle IF, som hade svårt att etablera något tryck i den första halvleken, skapade två målchanser i mitten av halvleken. Johan Bertilsson vände upp utanför straffområdet och testade målvakten Ögmundur Kristinsson med ett pressat markskott. Och inbytte Abdul Basit-Adam hade en nick som Kristinsson plockade i famnen. Även Hammarby skapade en målchans i samma period. Kennedy Bakircioglu hittade Erik Israelsson inne i straffområdet och Israelsson nickade utanför stolpen.

Gefle IF gick för en forcering i slutet av matchen och flyttade upp laget - och fick utdelning. I den 88:e minuten nickade Johan Bertilsson in reduceringsmålet efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Gefle IF kom inte närmare och Hammarby vann med 2-1 på Tele2 Arena.