16:e raka för Rene - En poäng i premiären

Efter en svängig match i solskenet på Vikingavallen blev det 2-2 mellan Gefle IF och Frej Täby i Superettapremiären.

René Makondeles första mål i seniorsammanhang kom 2002, för Djurgården mot Norrköping. Sedan dess har Makondele gjort mål i varje säsong. Det innebär att när Makondele nickade in Lanttos högerinlägg i den 49:e minuten, så var det för 16:e säsongen i följd som han gjorde mål.

Det var då Gefles första avslut på mål i matchen. Fram till målet hade det varit mycket Frej Täby som i den första halvleken testade August Strömberg i Geflemålet rejält.
Och på andra halvleks första chans tvingades Strömberg och Gefle kapitulera då Dida Rashidi nickade in matchens första mål.
- Problemet i första halvlek var vårt eget passningsspel, förklarade Gefles tränare Thomas Andersson efter matchen, och så får vi ju en rivstart emot oss direkt i andra halvlek.

Efter Makondeles kvittering skapade Gefle en del målchanser. Det blev inte helt oväntat Johan Oremo som nickade in ledningsmålet för Gefle efter en fin fripark av Christian Ljungberg.

Gefle fortsatte att spela bra även efter ledningsmålet men kom inte närmre än Deniz Hümmets ribbskott.

- Det är bra att kunna vända till 2-1 och vi har bra tryck o ribbskott. Det är små marginaler, säger Andersson.

Istället var det Frej/Täby och Martin Falkeborn som gjorde sista målet på Vikingavallen när han läckert klackade in 2-2 i matchminut 81.

På fredag är det hemmapremiär för Gefle IF. Värnamo står för motståndet.