"Vi reser oss som fågel Fenix"
170722 Gefle samlade innan fotbollsmatchen i Superettan mellan Varberg och Gefle den 22 juli 2017 i Varberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / Cop 89

Gavlevallen och Gefle bjöd idag publiken på bra spel och en makalös spänning. GIF lyckades genom en straffspark i matchens sista minut avgöra och bärga tre poäng i den så viktiga matchen mot GAIS.

Publiken bjöds på en frejdig matchinledning där framförallt hemmalaget spelade ett snabbt och vägvinnande anfallspel, man hade innan 5 minuter var spelade skapat ett par heta situationer i GAIS straffområde. Utdelningen dröjde inte heller länge, i matchminut 9 kom ett ledningsmål som fick stora delar av Gavlevallen att jubla.

Ett fint inlägg av nyförvärvet Anton Kralj ledde till kalabalik i gästernas straffområde och bollen hamnade framför Christian Ljungberg som inte gjorde några misstag när han dunkade upp bollen i nättaket till 1-0. Ljungberg och GIF fortsatte vara heta även efter målet. Man behöll kommandot resten av halvleken och kom till ett flertal bra avslutslägen där Ljungberg var närmast med ett stolpskott.

Gästerna växte in i matchen ju längre matchen led och GAIS tog under andra halvlekens inledning över kommandot i matchen. Övertaget höll inte i sig länge utan Gefle jämnade ut spelet och matchen stod under ett tag och vägde. Trots att känslan var att den höll på att tippa över till hemmalaget så kvitterade gästerna med kvarten kvar att spela. Efter att ha snappat åt sig bollen av Rauschenberg så gjorde inhoppande anfallaren Alibek Aliev på egen hand de grönsvartas mål.

Alievs mål såg länge ut att bli matchens sista men GIF ville annat, i matchens absolut sista minut pekade domaren på straffpunkten när nyförvärvet Gutierrez krönte ett mycket fint inhopp med att bli nedtacklad i straffområdet. Från straffpunkten gjorde Poitr Johansson inga misstag när han dunkade in målet som innebar tre poäng till Gefle!

Tränare Poya Asbaghi var givetvis nöjd med de tre poängen:

Skönt med tre poäng, första halvlek är det bästa jag sett det har laget göra. Vi har haft en del bra matcher senaste tiden men den här första halvleken är så vi vill att helheten ska se ut, allt klickade. I inledningen av andra trycker GAIS på men vi har fortfarande bra kontroll på det hela. Där får vi också en del omställningar och jag tycker vi är närmare 2-0 än att de ska kvittera. Sen kommer 1-1-målet och det känns enormt surt, att släppa in mål på det sättet känns mentalt extremt jobbigt. Efter det har vi fem dåliga minuter men sen reser vi oss som fågel fenix i princip och tar tre poäng.