U21: Yassin Housni tvåmålsskytt mot IK Frej
2017-10-25

Under tisdagskvällen spelades U21-laget sin sista match för säsongen och det var IK Frej Täby som stod för motståndet. Gefle kom till spel med ett väldigt erfaret lag då exempelvis Jesper Björkman, Jens Portin och Juan Diego Gutierrez startade.  Frej kom till spel med ett betydligt yngre lag.

Det syntes också tidigt att det var Gefle som skulle styra matchen. GIF kontrollerade både bollinnehavet och spelet och efter 18 minuter tog också Gefle ledningen genom Yassin Housni. Innan första halvlek tog slut lyckades också Gefle att utöka ledningen när Samuel Gussman hittade nätet.

Gefle skulle även fortsätta att få utdelning under andra halvlek. IK Frejs Torsten Winnerblad visades ut efter en hands på mållinjen som även resulterade i  en straff. Jens Portin utseddes till straffskytt och utökade ledningen till 3-0.

Matchen slutade med en 5-1 vinst för Gefle då Melvin Mårtensson Almevid gjorde ett mål och Yassin Housni noterades för sitt andra mål för dagen.

Tränare Marcus Bengtsson beskriver matchen som följande.

”Vi hade många rutinerade spelare och vi möter också ett ungt lag. Vi gör också en väldigt stabil match där vi både gör mycket bra saker samt inte heller ställs på några större prov. Vår bästa spelare idag var Melvin Mårtensson Almevid som genom hela matchen spelade väldigt bra.”

I det B-slutspel som U21-laget under hösten deltagit i innebär vinsten att laget placerar sig på en andraplats. Placeringen kan dock förändras då Dalkurd och IK Frej har en match kvar att spela mot varandra.