U19: Viktig poäng mot AIK

Det var ett skadeskjutet GIF som igår tog emot AIK på Gavlevallen, man hade flera tunga resultat i ryggsäcken och många spelare borta på grund av skador och sjukdomar. Trots detta stod laget för en stark insats när man spelade 1-1 mot solnaiterna.

Matchbilden var tillknppt under stora delar av de 90 minuterna. Båda lagen spelade ett bra försvarsspel och undanvärjde de anfallhsot som uppstod. Den första halvleken präglades också av mycket duellspel vilket förstärkte känslan av att det var ett ställningskrig.

Det som ledde till de många duellerna var Gefles lyckade presspel, detta tvingade AIK att slå långt och gav också hemmalaget en del omställningsmöjligheter. Men de heta målchanserna uteblev som sagt och det var mållöst i paus.

Andra halvlek hann knappt börja innan gästerna tryckte in 0-1 på hörna och det såg ut att bli en ny tuff match för Gefles del. Men det dröjde inte mer än 5 minuter innan kvitteringen kom. Yttermittfältren Elias Gärd blev nedriven i straffområdet och Anthony Osario förvaltade straffen på bästa sätt.

Efter målet tog AIK över och hade kommandot under stora delar av andra halvlek. Chanserna fortsatte ändå lysa med sin frånvaro och det var först under matchens sista 15 minnuter som det hettade till. Trots chanser åt båda håll så fick inget av lagen in segermålet. Nu väntar en tuff matchperiod med bortamatch på tisdag och lördag för Gefles del.